Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide.
Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide. Foto: iStock

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Sejt og frysebrændt brød

Når du fryser brød ned i enten en boks eller en frysepose, vil du ofte opleve, at brødet bliver sejt og frysebrændt således, at overfladen udtørrer kraftigt og kan få misfarvninger. Desuden har du måske oplevet, at brødet bliver snasket, når det optøs. Men løsningen er her, så du kan fryse dit brød med succes og få en holdbarhed i op til 6 måneder.

Sådan fryser du brød

1. Frys friskt brød

Først og fremmest er det vigtig, at du fryser helt friskt brød. Ønsker du at nedfryse skiver, er det vigtigt, at du skærer brødet inden for de første 24 timer.

2. Frys først uden at dække

Læg de friskskårede brødskiver på en bageplade og sæt den i fryseren til de er helt gennemfrosne.

3. Put brødskiverne i fryseposer og fjern luften

Put herefter de frosne brødskiver i fryseposer og læg dem på bordet. Nu skal du prøve at få så meget luft ud af poserne som muligt. Luk poserne til og smid dem i fryseren. Nu vil brødet være klar uanset hvornår din brødlyst melder sig.  

Sådan optør du mest hensigtsmæssigt frossent brød

1. Tag den ønskede mængde brød ud af fryseren

Tag den ønskede mængde brød ud af fryseposen. Hvis du ikke tømmer posen, er det vigtigt, at du får luften ud af posen igen og lukker den tæt.

2. Tø op på køkkenbordet

Nu er det faktisk så simpelt, som det overhovedet kan være: Optø blot brødet i stuetemperatur.

3. … eller brug ovnen

Hvis du virkelig er brødsulten og ikke kan vente på, at brødet optør i stuetemperatur, kan du også sagtens lægge brødet i ovnen eller på brødristeren.

30. november 2017
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...