Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad

Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide.
Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide. Foto: iStock

Sejt og frysebrændt brød

Når du fryser brød ned i enten en boks eller en frysepose, vil du ofte opleve, at brødet bliver sejt og frysebrændt således, at overfladen udtørrer kraftigt og kan få misfarvninger. Desuden har du måske oplevet, at brødet bliver snasket, når det optøs. Men løsningen er her, så du kan fryse dit brød med succes og få en holdbarhed i op til 6 måneder.

Sådan fryser du brød

1. Frys friskt brød

Først og fremmest er det vigtig, at du fryser helt friskt brød. Ønsker du at nedfryse skiver, er det vigtigt, at du skærer brødet inden for de første 24 timer.

2. Frys først uden at dække

Læg de friskskårede brødskiver på en bageplade og sæt den i fryseren til de er helt gennemfrosne.

3. Put brødskiverne i fryseposer og fjern luften

Put herefter de frosne brødskiver i fryseposer og læg dem på bordet. Nu skal du prøve at få så meget luft ud af poserne som muligt. Luk poserne til og smid dem i fryseren. Nu vil brødet være klar uanset hvornår din brødlyst melder sig.  

Sådan optør du mest hensigtsmæssigt frossent brød

1. Tag den ønskede mængde brød ud af fryseren

Tag den ønskede mængde brød ud af fryseposen. Hvis du ikke tømmer posen, er det vigtigt, at du får luften ud af posen igen og lukker den tæt.

2. Tø op på køkkenbordet

Nu er det faktisk så simpelt, som det overhovedet kan være: Optø blot brødet i stuetemperatur.

3. … eller brug ovnen

Hvis du virkelig er brødsulten og ikke kan vente på, at brødet optør i stuetemperatur, kan du også sagtens lægge brødet i ovnen eller på brødristeren.

30. november 2017
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...