Foto: iStock

Sådan fjerner du nemt blade og trevler fra din majskolbe

Friske majskolber er en af de bedste ting ved sommeren, men blade og trevler kan godt være genstridige. Se her, hvordan du nemt og hurtigt gør majsen grydeklar.

Bare tanken om friske majskolber kan få tænderne til at løbe i vand, og det er lige før, du kan smage sommeren og de søde majskorn. Majskolber er en fantastisk sommerspise, men de kræver lidt arbejde, før de kan puttes i gryden.

Heldigvis er der en smart løsning, der gør det lidt nemmere og mere overskueligt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det kræver kun tre utroligt nemme trin, og så har du lækre, trevlefrie majskolber.

Sådan gør du

Du kan se, hvordan du gør i videoen i bunden af artiklen, men metoden består af tre lette trin:

1. Du tager majskolberne, med blade og det hele på, og så skærer du ca. 2,5 cm af bunden - altså den ende, der er knækket af majsplanten.

2. Placér majskolberne på en tallerken og varm dem i mikroovnen i 2-4 minutter.

3. Tag kolberne ud af mikroovnen og tag så fat i den spidse ende af majsen, hvor bladene sidder. Hold fast i bladene, og ryst så majsen, imens du maser kolben ud af bladene. Vupti, så har du en blad- og trevlefri majskolbe, som du kan putte direkte i gryden.

29. august 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...