Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Mad

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud. Her er det ældgamle, men ukendte, trick, som løser problemer.

Foto: iStock

Det første produkt fra Heinz var syltede hesteradiser

Da Henry Heinz sendte sit første produkt på gaden i 1869, var det syltede hesteradiser fra hans mors have ... Det var ikke den store salgssucces, men i 1876 slog Mr. Heinz igennem med en opskrift, som i dag er en verdensomspændende milliardforretning.
Ketchuppen var opfundet! 

Vi spiser allesammen ketchup - til pomfritterne, i burgeren, hotdoggen. Ind i mellem kan man også lige klemme en portion pasta med ketchup ned i en snæver vending.

Hvordan får man den sidste rest ketchup ud?

Men flasken har stort set ikke ændret sig gennem tiden. Der er kommet plasticemballager på markedet, men glasflasken er stadig mange forbrugeres foretrukne. Den er en klassiker.

Der er dog én irriterende fejl ved Heinz-flasken: Det er svært at få den sidste rest ud, og det sker ofte på et tidspunkt, hvor man har mere brug for ketchup.

Det ukendte trick: Tryk på '57-skiltet' på flaskens hals

De færreste kender tricket, som Heinz' marketingsafdeling har afsløret overfor mediet Mirror

Talspersonen fra Heinz forklarer i følge Ekstrabladet:

- Det gode sted at banke på flasken er det lille 57-mærke ved halsen. Du skal bare banke med fingeren dér, hvor flasken indsnævres, så kommer ketchuppen lettere ud.

28. juli 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...