Foto: Istockphoto

Sådan finder du ud af om dine frugter og grøntsager er modne

Er din avokado moden? Hvilke appelsiner er de mest saftige? Er den lyse vandmelon den bedste? Læs med her og få nyttige tips til at spotte, hvorvidt dine frugter og grøntsager er modne eller ej.

Det perfekte stykke frugt eller grønt

De fleste kender til problemet med at vælge det perfekte stykke frugt, eller den mest velsmagende grøntsag i supermarkedet. Det er en sand jungle at finde lige præcis dét gyldne øjeblik, hvor frugten- eller grøntsagen er helt perfekt modnet. 

Med følgende simple tips, kan din forvirring måske blive fortid. Det er uden tvivl værd at give dem et forsøg, hvadenten du leder efter en moden kokosnød eller den perfekte nektarin.

Avokado

Fjern stilken (den lille brune dut på toppen af din avokado). Hvis avokadoen er lysegrøn inde bag, så er den ikke helt moden endnu. Modsat skal du også sikre dig, at den ikke er helt mørkebrun. Er avokadoen lys og gylden inde bag stilken, burde dét være tegn på en perfekt, moden avokado.

Vandmelon

Tag et blik på din vandmelon dér, hvor den er aller mest lys. Hvis farven er hvid, så er din melon ikke helt moden endnu. Er den gul, så kan du sagtens skære hul på den, og nyde en saftig melon. 

Ananas

Her skal du tjekke, at ananassens blade på toppen af koglen, er nemme at hive fra frugten.  De må ikke sidde ultra godt fast, og skal samtidig helst have en sødlig duft, så snart de er befriet fra frugten. På denne måde sikrer du dig en velsmagende ananas.

Artiskok

Når du skal tjekke om din artiskok er moden, skal du klemme let på den. Hvis den giver en smule efter, så er den moden. Er den stenhård, skal du give den et par dage ekstra at modnes i.

Appelsiner

Kender du til tricket med at veje din appelsin? Den appelsin som føles tungest, er den mest saftige! Den skal gerne give en lille smule efter, hvis du klemmer om den. 

Kokosnød

En moden kokosnød skal lyde som om, at den er fyldt med væske indeni. Lader det ikke til at der er væske indeni kokosnødden, er den højst sandsynligt tørret helt ind, mens den har ligget i supermarkedet. 

Galiamelon

Hvis der stadig sidder en stilk på toppen af din melon, så er den endnu ikke moden. Stilken falder nemlig helt af, så snart din melon er modnet og god.

Mango

Mangoer kan være smukke i farven – men lad dig ikke snyde af deres udseende. Mangoen skal gerne give en smule efter, hvis du klemmer om den, og samtidig dufte dejlig frisk og sød.

Nektarin

Her handler det næsten udelukkende om duft. Hvadenten du kan lide din nektarin stenhård eller saftig blød, skal den dufte kraftigt sødt.

Figen

Klem en smule om din figen. Den skal give en anelse efter, og vende tilbage til sin oprindelig form efterfølgende. Forbliver dit tryk dér, hvor du klemte om fignen, er den overmoden. Er fignen stenhård, skal du blot give den et par dage til at modnes. 

Vindruer

Grønne druer skal helst have en gulgrøn farve og se smukke ud. Hvis du ryster en klase med druer og et par enkelte falder af, synger de med stor sandsynlighed på sidste vers.

Bananer 

Når det kommer til bananer, gælder det farven på skrællen. Umodne bananer er grønlige, og overmodne bananer får brune pletter. Dog er brunlige bananer de aller sødeste på markedet – og det er jo fint, hvis det er dét, man ønsker. En helt gul banan er som udgangspunkt den perfekt modne. Men det er naturligvis en smagssag for den enkelte.

Kilde: buzzfeed.com

18. oktober 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...