Skal ribsene i rysteribs rystes?
Skal ribsene i rysteribs rystes? Foto: iStock

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du kender det rette blandingsforhold mellem de meget få ingredienser.

Højsommerens rysteribs 

Rysteribs er et kort, kulinarisk højdepunkt i kalenderen, som du vil ærgre dig gul og blå - OG RØD! - over, hvis du misser. Det handler derfor om at være vågen i de få uger i højsommeren, hvor de blanke røde ribs hænger indbydende overalt i have og mark.

Selvfølgelig kan rysteribs også laves uden for sæsonen, hvis de altså er til at finde i butikkerne. 

Ribs og sukker

Ingredienser I rysteribs er intet andet end ribs og sukker. Det eneste, du skal være opmærksom på, er at ramme det rette blandingsforhold mellem ribs og sukker og ikke knuse de skrøbelige ribs, når du vender dem i sukkeret - eller "ryster" dem.  

Ingredienser

  • 500 gram friske ribs
  • 200 gram sukker

Sådan laver du rysteribs

Pluk ribsene, mens de er røde, modne og svulmende.

Skyl bærrene.

Derefter kan du vælge enten at ribbe ribsene af stilkene eller lade bærrene blive siddende på stilken. Det er udelukkende et visuelt spørgsmål.

Læg bærrene i lag i en skål sammen med sukkeret.

Så er det nu, der skal rystes. Ryst skålen, så sukkeret fordeles, men gør det så tilpas forsigtigt, at bærrene ikke går i stykker. Ryst skålen flere gange. Find en kølig plads til de sammenrystede sukkerribs og lad dem stå og trække med sukkeret i en times tid.

Brug af rysteribs

Rysteribs kan bruges i mange forskellige sammenhænge

  • Spise rysteribse alene som en lille dessert.
  • Brug rysteribs som tilbehør til en kage eller som en syrligsød accent på toppen.
  • Servér rysteribs sammen med is. 
  • Spis rysteribs med flødeskum eller med skyr (eller skyr med vanilje). 
23. juni 2016
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...