Rødbedesuppe

Prøv denne lækre opskrift på en klassisk rødbedesuppe.

Opskrift på klassisk rødbedesuppe

Det skal du bruge:

Antal: 6 personer

  • 1 kg svine- eller oksekød med ben
  • Salt
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • 3 små rødbeder
  • 2 løg
  • 5 l vand
  • 3 tomater eller 3 spsk. ketchup
  • 2 kartofler
  • 1 hvidkål
  • Dild, persille, basilikum og hvidløg efter smag
  • Cremefraiche

Sådan gør du:

  1. Fyld en stor gryde med vand og læg kødet i.
  2. Kom salt og laurbærblade ved og lad det hele koge i 1½ time.
  3. Tag kødstykket op, og pil kødet af benene. Skær kødet i mindre stykker og læg stykkerne tilbage i gryden.
  4. Tag lidt af bouillonen op, og hæld den på en sauterpande.
  5. Skær rodfrugterne i små tern, og sauter dem i bouil-lonen sammen med tomater (eller tomatketchup) i 15-20 min.
  6. Skær kartoflerne i tern, hak hvidkål og kom det i suppegryden.
  7. Kog i 15-20 min. og tilsæt de sauterede rodfrugter.
  8. Kog suppen yderligere 15-20 min., og smag til med krydderurter. Server suppen med en klat cremefraiche på toppen.

Tip:

Brug krydderurterne til at pynte suppen.

Mest læste artikler