Det skal du bruge:
Antal: 6 personer
- 1 kg svine- eller oksekød med ben
- Salt
- 2-3 laurbærblade
- 2 gulerødder
- 3 små rødbeder
- 2 løg
- 5 l vand
- 3 tomater eller 3 spsk. ketchup
- 2 kartofler
- 1 hvidkål
- Dild, persille, basilikum og hvidløg efter smag
- Cremefraiche
Sådan gør du:
- Fyld en stor gryde med vand og læg kødet i.
- Kom salt og laurbærblade ved og lad det hele koge i 1½ time.
- Tag kødstykket op, og pil kødet af benene. Skær kødet i mindre stykker og læg stykkerne tilbage i gryden.
- Tag lidt af bouillonen op, og hæld den på en sauterpande.
- Skær rodfrugterne i små tern, og sauter dem i bouil-lonen sammen med tomater (eller tomatketchup) i 15-20 min.
- Skær kartoflerne i tern, hak hvidkål og kom det i suppegryden.
- Kog i 15-20 min. og tilsæt de sauterede rodfrugter.
- Kog suppen yderligere 15-20 min., og smag til med krydderurter. Server suppen med en klat cremefraiche på toppen.
Tip:
Brug krydderurterne til at pynte suppen.