Foto: Arla

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnene

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineret
med det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Denne opskrift er beregnet til 4 personer og tager lidt over en time at tilberede. 

Det skal du bruge

200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
30 g stegt bacon
3 finthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
250 g tomater i små tern
50 g finthakkede soltørrede tomater
2 spsk koncentreret tomatpuré
3 spsk vand
1 tsk groft salt

1 rund pizzadej - færdig, fuldkorn (ca. 280 g)

2 æg
½ dl mælk
200 g Karolines Køkken ® revet Mozzarella 15%

Tilbehør

Salat af 150 g strimlet grøn squash
150 g strimlede gulerødder og
150 g strimlet rød peberfrugt drysset med salt

Sådan gør du

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Steg kødet i en pande ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve. Skær baconen i små stykker og bland dem i kødet sammen med løg, de 3 slags tomat, vand og salt. Steg i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 38 cm. Børst melet af og læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel oksekødsfyldet på pizzabunden, så der er en ca. 5 cm bred kant uden fyld. Fold kanten lidt ind over fyldet - lav små folder, så dejen ligger fladt.

Pisk æg og mælk sammen og vend ost i. Træk bagepapiret med pizzatærten over på den varme bageplade, hæld ostefyldet på kødet i midten og bag pizzatærten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° i en traditionel ovn.

Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk.

31. marts 2020
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Boller i karry med æblesalat

Nem og hurtig aftensmad, her boller i karry med tilbehør af ris og æblesalat.

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.