Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfast
fad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Denne ret er beregnet som hovedret til 4 personer

Det skal du bruge

  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater med chili (ca. 400 g)
  • 4 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 dl Karolines Køkken ® økologisk Let Mornaysauce 4%
  • 6 rensede kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt

Gremolata

  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Kom pastaen i et ovnfast fad (ca. 7 x 20 x 30 cm) og bland den med bouillon, tomater, løg, citronsaft og salt. Tryk pastaen ned i væden og hæld mornaysaucen henover.

Læg kyllingelårene øverst i pastafadet, drys med salt og bag retten midt i ovnen. Lad det færdige pastafad trække på køkkenbordet i ca. 10 min.

Gremolata

Bland persille, hvidløg og citronskal og server gremolataen som drys til pastafadet.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° – traditionel ovn.

Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk

Mest læste artikler