Opskrift: Madpandekager med fyld og salat

Her får du en lækker opskrift på madpandekager med fyld.

madpandekager - madpandekage - opskrift

Ingredienser (6 pers.):

Madpandekager – ingredienser til pandekagedejen

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 liter mælk
  • 4 æg
  • 100 g smeltet smør

Dertil smør til stegningen

Se også: Omregn fra gram til dl

Madpandekager – ingredienser til fyld

  • 2 spsk. estragonsennep
  • 6 tynde skiver god landskinke
  • 6 champignoner i tynde skiver
  • 1 bdt. forårsløg i tynde ringe
  • 1 pose revet ost

Evt. tilbehør: Peanutsalat – ingredienser

  • 200 g champignon i tern
  • 1 mellemstor squash i tern
  • 1 håndfuld soltørrede tomater
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 håndfulde peanuts

Sådan gør du:

Madpandekager med fyld – opskrift

  1. Put alle ingredienserne i en stor skål, og pisk med en elpisker, til dejen er helt uden klumper.
  2. Steg madpandekagerne i lidt smør på en pande.
  3. Pandekagerne lægges fladt på bordet og smøres med estragonsennep.
  4. Skinken lægges på og ovenpå lægges de tyndt skårne champignon og forårsløg.
  5. Halvdelen af osten drysses over pandekagerne, og de rulles sammen.
  6. Læg pandekagerullerne i et ovnfast fad og drys den sidste halvdel af osten over.
  7. Bag pandekagerne, til de er gyldne – i ca. 12 min. ved 180º i almindelig ovn.

Læs også: Pandekager med risotta og parmaskinke

Peanut-salat

  1. Rist champignon, squash og soltørrede tomater let på en pande og hæld i en skål.
  2. Hold dem varme og drys med snittede forårsløg, rosiner og peanuts lige inden servering.

Ajourført i sensommeren 2023

Læs også: Pandekager – kend den hemmelige pandekage-ingrediens

Mest læste artikler