4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)
Honninglage:
1 dl honning, 1 spsk. friske hakkede rosmarinblade, 1 1/2 spsk ferskenlikør.
Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 1/2 cm tykke), 25 g smør, 2 tsk rørsukker.
1 1/2dl Karoline?s Flødeprodukt – pisket til flødeskum.
Pynt:
friske rosmarinkviste.
Bagetid:
ca. 20 min ved 175°
Skær et lille kryds i toppen af fersknerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm).
Honninglage:
Rør honning, rosmarin og likør sammen. Hæld honninglagen over fersknerne.
Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.
Karameliseret franskbrød:
Udstik franskbrødsskiverne med et glas ca. 7,5 cm i diameter.
Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast).
Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.
Ved serveringen:
Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver.
Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af.
Servér resten af flødeskummet til.