Orientalsk gryde

4 pers. 300 g skinkekød skåret i mundrette tern (af fx schnitzel) 1-2 spsk. olie til stegning 200 g udblødte abrikoser 1 porre i skiver 1 dl rosiner 1 ds. hakkede tomater 1 lille stykke revet ingefær 1/2 spsk. karry 1/2 -1 tsk. stødt koriander 2 fed finthakket hvidløg 1/2 -1 tsk. kanel 2 spsk.…


4 pers.
300 g skinkekød skåret i mundrette
tern (af fx schnitzel)
1-2 spsk. olie til stegning
200 g udblødte abrikoser
1 porre i skiver
1 dl rosiner
1 ds. hakkede tomater
1 lille stykke revet ingefær
1/2 spsk. karry
1/2 -1 tsk. stødt koriander
2 fed finthakket hvidløg
1/2 -1 tsk. kanel
2 spsk. kinesisk soya
2 spsk. citronsaft
3 dl hønsebouillon (eller grønsags-bouillon,red.)
ca. 1 spsk. farin
salt og peber

Tilbehør:
løse ris samt evt. frisk brød og salat

Abrikoser sættes i blød natten over. Svits kødet i olien. Tilsæt bouillon, porre, tomater, krydderier, soja og citronsaft. Lad retten småsnurre ca. 15 min (eller til kødet er mørt, red.). De sidste 5 min. koger abrikoser og rosiner med. Smag til, og jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand.

Mest læste artikler