Ølmarineret bøf på grillen

Øl gør bøffen lækker og mør - også på grillen.


Ingredienser (4 personer):
4 bøffer af marmoreret okse- el. tykstegsfilet
1/2 flaske øl
1 spsk. konc. oksebouillon
2-3 timiankviste
salt, peber

Tartaresauce:
2 dl 18% cremefraiche
1 tsk. dijonsennep
1 lille hk. rødløg
1 spsk. kapers
2 spsk. drueagurk
2 spsk. hakket persille
salt, peber

Tilberedning:
Læg bøfferne i en marinade af øl, bouillon og timian i mindst 1 time. Rør cremefraiche, dijonsennep, rødløg, kapers, drueagurk og persille sammen og smag saucen til med salt og peber.
Saucen bliver kun bedre af at trække, så lav den gerne i god tid. Dup bøfferne tørre og krydr med salt og peber. Grill dem 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse, og hvor rød den skal være.
Server tartare-saucen til bøfferne sammen med fx salat og nye kartofler.

Mest læste artikler