Okseragout

Ingredienser (6 pers.) 2 løg 2 spsk. persille 1 lille stilk bladselleri 1 gulerod 1 laurbærblad 100 g bacon 250 g champignoner 20 g smør 2 spsk. olivenolie 500 g skært oksekød i tern 2 dl rødvin 1 dåse flåede tomater Salt og peber 500 g pasta fx penne Sådan gør du: Hak løg, persille,…


Tegning: Suzanne MoffatIngredienser (6 pers.)
2 løg
2 spsk. persille
1 lille stilk bladselleri
1 gulerod
1 laurbærblad
100 g bacon
250 g champignoner
20 g smør
2 spsk. olivenolie
500 g skært oksekød i tern
2 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
Salt og peber
500 g pasta fx penne

Sådan gør du:
Hak løg, persille, bladselleri og gulerod. Hak baconen og skær champignonerne i skiver. Svits løg, bacon og champignoner i smør og olie i en stor gryde, til løgene er bløde. Tilsæt persille, bladselleri, gulerod og laurbærblad og rør godt. Tilsæt kødet og svits det, til det tager farve. Kom rødvin, tomater, salt og peber ved og lad det simre 60 min. under låg. Spæd evt. med lidt bouillon. Kog pastaen som an- vist, og bland den i saucen lige før servering.

Læs også: Mørbradsgryde eller paprikagryde – så englene synger

Mest læste artikler