Leverandøren Brd. Kjeldal fra Samsø har i første omgang leveret 24 kilo nye kartofler.
Leverandøren Brd. Kjeldal fra Samsø har i første omgang leveret 24 kilo nye kartofler.

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte butikker her

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Selvom du har forspiret kartofler i køkkenhaven, er der stadig mange måneder til, at den første høst ligger klar og duftende på tallerkenen. Kan du ikke vente med at smage de nye kartofler, har vi dog gode nyheder til dig.

I dag, tirsdag den 23. april, lander årets første danske kartofler i en udvalgt række butikker. De nye kartofler er som sædvanlig høstet på Samsø, der er kendt for sine tidlige kartofler - og hvis du er heldig, kan du blive den første til at smage de små delikatesser.

Dyrt købte kartofler

Nu er Salling group med Føtex, Netto og Bilka nemlig klar til at sælge sæsonens første kartoffel-høst. Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Kartoflerne er leveret af familievirksomheden Brd. Kjeldal, der i april har trukket de første 24 kilo op ad Samsøs muld. Det har kostet Salling group 1500 kroner per kilo at få de små kartofler til deres butikker, og det samlede beløb er derfor endt på hele 36.000 kroner.

De små mængder betyder, at det kun er i tre særligt udvalgte butikker, at du som den første kan købe og smage kartoflerne, inden alle i de kommende uger får mulighed for at få fingre i den skønne sommerspise. 

Kun i tre udvalgte butikker

Sidste år blev de første kartofler først taget op 1. maj, men da marts måned har budt på mildt vejr og mere sol på Samsø end normalt for årstiden, har kartoflerne været klar to uger før tid:

"De er kommet noget før, end de plejer,"  siger Søren Peter Kjeldahl, der er direktør for Brd. Kjeldal om de nyhøstede kartofler til TV2, og fortæstter: 

"Selvfølgelig er der en smule prestige i at have de første kartofler, men vigtigst af alt, så er det et varsel om, at foråret nu er kommet", fortæller han. 

Vil du være en af de første til at nyde et forårsmåltid med de nye kartofler, kan du fra klokken 17.00 finde dem i Netto i Hornbæk, føtex i Vanløse og Bilka i Randers til 25 kroner for 250 gram.

De tre butikker er udvalgt, da alle tre er indstillet til Frugt- og Grønt-prisen, hvor landets butikker hædres for de bedst frugt- og grøntafdelinger. I de kommende par uger vil de være at finde i alle Føtex, Netto og Bilka’er i landet.

24. april 2019
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt i køkkenet, men pas på – ikke hele planten er spiselig. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to skønne varianter af kartoffelsalat baseret på creme fraiche og ymer.

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...