Leverandøren Brd. Kjeldal fra Samsø har i første omgang leveret 24 kilo nye kartofler.
Leverandøren Brd. Kjeldal fra Samsø har i første omgang leveret 24 kilo nye kartofler.

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte butikker her

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Af: Nanna Danborg-Aamand, 24. april 2019

Selvom du har forspiret kartofler i køkkenhaven, er der stadig mange måneder til, at den første høst ligger klar og duftende på tallerkenen. Kan du ikke vente med at smage de nye kartofler, har vi dog gode nyheder til dig.

I dag, tirsdag den 23. april, lander årets første danske kartofler i en udvalgt række butikker. De nye kartofler er som sædvanlig høstet på Samsø, der er kendt for sine tidlige kartofler - og hvis du er heldig, kan du blive den første til at smage de små delikatesser.

Dyrt købte kartofler

Nu er Salling group med Føtex, Netto og Bilka nemlig klar til at sælge sæsonens første kartoffel-høst. Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Kartoflerne er leveret af familievirksomheden Brd. Kjeldal, der i april har trukket de første 24 kilo op ad Samsøs muld. Det har kostet Salling group 1500 kroner per kilo at få de små kartofler til deres butikker, og det samlede beløb er derfor endt på hele 36.000 kroner.

De små mængder betyder, at det kun er i tre særligt udvalgte butikker, at du som den første kan købe og smage kartoflerne, inden alle i de kommende uger får mulighed for at få fingre i den skønne sommerspise. 

Kun i tre udvalgte butikker

Sidste år blev de første kartofler først taget op 1. maj, men da marts måned har budt på mildt vejr og mere sol på Samsø end normalt for årstiden, har kartoflerne været klar to uger før tid:

"De er kommet noget før, end de plejer,"  siger Søren Peter Kjeldahl, der er direktør for Brd. Kjeldal om de nyhøstede kartofler til TV2, og fortæstter: 

"Selvfølgelig er der en smule prestige i at have de første kartofler, men vigtigst af alt, så er det et varsel om, at foråret nu er kommet", fortæller han. 

Vil du være en af de første til at nyde et forårsmåltid med de nye kartofler, kan du fra klokken 17.00 finde dem i Netto i Hornbæk, føtex i Vanløse og Bilka i Randers til 25 kroner for 250 gram.

De tre butikker er udvalgt, da alle tre er indstillet til Frugt- og Grønt-prisen, hvor landets butikker hædres for de bedst frugt- og grøntafdelinger. I de kommende par uger vil de være at finde i alle Føtex, Netto og Bilka’er i landet.

24. april 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Boller i karry med æblesalat

Nem og hurtig aftensmad, her boller i karry med tilbehør af ris og æblesalat.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre forsøger at jonglere arbejde med børnepasning. En helt oplagt aktivitet er at få børnene med i køkkenet. Her får du tips til, hvordan børnene også kan hjælpe til med at få mad på bordet, samt en lækker opskrift op chicken tikka masala. 

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.