Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Mad

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover kunne holde sig friske i timevis. 

Fire snit med kniven og en lille hverdagsting fra køkkenet er alt, der skal til.
Fire snit med kniven og en lille hverdagsting fra køkkenet er alt, der skal til. Foto: littlethings.com

To veje til friske æbler

Æbler er sunde, men brune æbler i børnenes madpakker er bare ikke så lækre. Det kan undgås ved at:

  • Skære æblerne op på en mere hensigtsmæssig måde
  • Bruge en elastik

Skær æblerne rigtigt op 

At skære æbler i en stjerne lige igennem kernehuset er ikke den smart. Gør derfor IKKE som på forsidebilledet til denne artikel. Bitterstofferne fra kernerne og kernehuset vil på den måde lidt for let sprede sig til den spiselige del af frugten.

Skær i stedet æblerne med to snit i den ene retning og to snit i den anden UDEN OM kernehuset. På den måde forbliver kernehuset intakt og bogstaveligt afskåret fra den spiselige del af æblet.

Saml æblet med et elastik

Når æblet er skåret op i 9 dele, skal du have en solid elastik ved hånden. Saml æblet igen og anbring derefter elastiken uden om det overskårede æble. Æblet vil være samlet og kan nu holde sig meget længere, end når bådene ligger for sig. 

Når det ringer ud til spisefrikvarteret, skal børn - og voksne for den sags skyld – bare tage elastikken af, så er der 8 friske æblebåde som lækre fingerbidder.

Se video på littlethings.com, der fra start til slut viser, hvordan du skærer æblet op på den omtalte måde. 

22. december 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...