Risalamande med kirsebærsauce: Opskrift på den klassiske dessert

Her finder du en opskrift på en næsten klassisk risalamande med en lækker, krydret kirsebærsauce.

Risalamande med kirsebærsauce

Hel kanel bruges i december typisk til krydring af varme drikke, og i julen dukker de smukke, rustrøde cigarer også op som bordpynt og i juledekorationer. Kanel i stødt form er uundværlig i småkager og andet julebag, lige som risengrøden er utænkelig uden det aromatiske drys. Men det brune krydderi kan også give ekstra smag til den klassiske juledessert, risalamande. 

Her får du opskriften på risalamande med lækker, krydret kirsebærsauce: 

Risalamande opskrift

Ingredienser

  • 200 g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 2 vaniljestænger
  • 1 kanelstang
  • 1/2 liter piskefløde
  • 100 g smuttede mandler

Læs også: Sådan laver du den perfekte andesovs

Risalamande – fremgangsmåde

  1. Skyl risene. Bring ris og mælk i kog.
  2. Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel.
  3. Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
  4. Afkøl risengrøden.
  5. Tag vanilje- og kanelstang op. Pisk fløden til skum. Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud.
  6. Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne. Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

Læs også: Andesteg – sådan tilbereder du den dagen før

Krydret kirsebærsauce

Det skal du bruge

  • 1 glas dessertkirsebær
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 2 tsk. majsstivelse

Sådan gør du

  1. Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min.
  2. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.

… Og så er din risalamande færdig, og du kan servere! 

Mest læste artikler