Myslibarer med chokolade

Kan du ligesom os ikke få nok af snacks og søde sager? Men mangler inspiration til sundere alternativer? Så er disse myslibarer med chokolade måske noget for dig og dine nærmeste. En from måde at nyde chokolade på (pas dog på, at glorien ikke strammer!)

Af: Anne Sofie Thyssen, 22. marts 2021

Chokolade er et hit hos de fleste og især som snack i løbet af dagen eller en fredag aften. Dog hører chokolade under den mere syndige kategori, hvorfor det kan være farligt at blive afhængig. Derfor kan synes det lettere for samvittigheden med dette sundere og kernerige alternativ der tilmed smager himmelsk. 

 

Det skal du bruge til 15-18 barer:

 

  • 75 g grovvalsede havregryn

  • 50 g hele mandler uden skind, grofthakkede

  • 50 g græskarkerner

  • 25 g solsikkekerner 

  • 150 g mørk chokolade (mindst 70% kakao), brækket i stykker 

  • 50 g kokosolie

  • 100 g rosiner eller hakkede tørrede abrikoser

  • 2 stykker syltet ingefær (på størrelse med en halv tommelfinger), uden overskydende sirup), finthakkede

 

Sådan gør du:

 

  1. Varm ovnen op til 200/180 grader. Læg bagepapir eller stanniol i et ovnfast fad (20 x 15 cm)

  2. Fordel havregryn, mandler og kerner i en bradepande og rist  blandingen i ovnen 8 minutter, til grynene er sprøde og mandlerne let brune - pas på, det går hurtigt! Vip blandingen over på en tallerken og lad den køle af. 

  3. Kom chokolade og kokosolie i en skål over simrende vand eller i en gryde over meget lav varme, så det smelter langsomt. Lige før, chokoladen er helt smeltet, tages den af varmen, og havregryn, mandler og kerner røres i - det er okay, hvis de stadig er lidt varme, men ikke for meget. Tilsæt rosiner eller abrikoser og ingefær

  4. Fordel blandingen jævnt i det ovnfaste fad og stil det i køleskabet. Skær blandingen i firkanter, når den er helt koldt. 

 

Variation - Trail Mix

De dejlige myslibarer smelter hurtigt på en varm dag. Det kan afhjælpes ved at udelade kokosolie og ingefær. Når de ristede havregryn, mandler og kerner er kølet af, blandes de med 100 g hakket chokolade og 100 gr rosiner. Du kan tage et par spisefulde trail mix med på farten i en lille beholder. 

Opskriften stammer fra bogen “Spis bedre - med River Cottage”, som meget enkelt hjælper dig til “at spise bedre” gennem 7 veje til en ny kost. Bogen byder på over 100 simple opskrifter der hverken går kompromis med kvalitet og eller sundhed. Bogen udgives af Strandberg Publishing d. 31. marts 2021. 

 

Bogen: Spis bedre med River Cottage udkommer den 31. marts 2021 på forlaget Strandberg Publishing

22. marts 2021 Anne Sofie Thyssen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.