Myslibarer med chokolade

Kan du ligesom os ikke få nok af snacks og søde sager? Men mangler inspiration til sundere alternativer? Så er disse myslibarer med chokolade måske noget for dig og dine nærmeste. En from måde at nyde chokolade på (pas dog på, at glorien ikke strammer!)

Chokolade er et hit hos de fleste og især som snack i løbet af dagen eller en fredag aften. Dog hører chokolade under den mere syndige kategori, hvorfor det kan være farligt at blive afhængig. Derfor kan synes det lettere for samvittigheden med dette sundere og kernerige alternativ der tilmed smager himmelsk. 

Det skal du bruge til 15-18 barer:

  • 75 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hele mandler uden skind, grofthakkede
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g solsikkekerner 
  • 150 g mørk chokolade (mindst 70% kakao), brækket i stykker 
  • 50 g kokosolie
  • 100 g rosiner eller hakkede tørrede abrikoser
  • 2 stykker syltet ingefær (på størrelse med en halv tommelfinger), uden overskydende sirup), finthakkede

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen op til 200/180 grader. Læg bagepapir eller stanniol i et ovnfast fad (20 x 15 cm)
  2. Fordel havregryn, mandler og kerner i en bradepande og rist  blandingen i ovnen 8 minutter, til grynene er sprøde og mandlerne let brune – pas på, det går hurtigt! Vip blandingen over på en tallerken og lad den køle af. 
  3. Kom chokolade og kokosolie i en skål over simrende vand eller i en gryde over meget lav varme, så det smelter langsomt. Lige før, chokoladen er helt smeltet, tages den af varmen, og havregryn, mandler og kerner røres i – det er okay, hvis de stadig er lidt varme, men ikke for meget. Tilsæt rosiner eller abrikoser og ingefær
  4. Fordel blandingen jævnt i det ovnfaste fad og stil det i køleskabet. Skær blandingen i firkanter, når den er helt koldt. 

Variation – Trail Mix

De dejlige myslibarer smelter hurtigt på en varm dag. Det kan afhjælpes ved at udelade kokosolie og ingefær. Når de ristede havregryn, mandler og kerner er kølet af, blandes de med 100 g hakket chokolade og 100 gr rosiner. Du kan tage et par spisefulde trail mix med på farten i en lille beholder. 

Opskriften stammer fra bogen “Spis bedre – med River Cottage”, som meget enkelt hjælper dig til “at spise bedre” gennem 7 veje til en ny kost. Bogen byder på over 100 simple opskrifter der hverken går kompromis med kvalitet og eller sundhed. Bogen udgives af Strandberg Publishing d. 31. marts 2021. 

Bogen: Spis bedre med River Cottage udkommer den 31. marts 2021 på forlaget Strandberg Publishing

Mest læste artikler