Det skal du bruge
Til 4 personer:
2 kg blåmuslinger
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 pastinak
3 gulerødder
1 porre
1 spsk. smør
1,5 dl hvidvin
2,5 dl urtebouillon
½ liter piskefløde
Sådan gør du:
1. Skyl muslingerne grundigt og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet
2. Skær skalotteløg og hvidløg i meget små tern. Skær pastinak, gulerødder og porre i små tern
3. Opvarm smør i en stor gyde og svits løget til det er klart
4. Kom de resterende grøntsager i gryden og steg i 5-6 minutter før hvidvin tilføjes
5. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter og tilføj bouillon, salt og peber samt fløde
6. Når suppen koger, tilføjes muslingerne og det hele koger i 8-10 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs
7. Check at alle muslinger har åbent sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden
8. Anret muslinger i skåle og servér brød og fritter til