Hindbærtærte med bund af makron og marcipan

Mad

Hindbærtærte... Bare ordet og munden løber i vand! Den friske frugt fra danske haver eller fra den vilde natur præsenteret smukt i en friskbagt tærte - det er ren lykke! Her er en superenkel opskrift på den røde tærte.

Flettet hindbærtærte
Flettet hindbærtærte Foto: Istock
Hvis der er rigeligt med hindbær i haven eller overflod af hindbær til en overkommelig pris, så er det ikke til at komme udenom at lave en hindbærtærte med flettet låg. 
  
Denne opskrift er et gammelt hit fra idenyt, som en læser fra Holmegaard, Christine Nielsen, har delt med os. Det er en særlig udsøgt variant med makron- og marcipanbund. Tærten går også under navnet: Moster Inges Hindbærtærte.

Hindbærtærte med makron- og marcipanbund

(6-8 personer)

Tærtebund:
150 g smør
100 g sukker
225 g hvedemel
1 æg

Fyld:
100 g marcipan
50 g makroner
250 g hindbær
Evt. lidt hakkede mandler eller nødder
Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche
 
Sådan gør du: 

Smuldr smørret i hvedemelet, og bland med sukker. Saml dejen med sammenpisket æg, og lad den hvile i køle skabet mindst 1 time.
  
Rul 2⁄3 af dejen ud, og læg den i en tærteform.
 
Riv marcipanen, og bred den ud over tærtebunden. Knus makronerne, og kom dem på.
 
Drys til sidst hindbærrene og evt. lidt hakkede mandler over.
 
Rul resten af dejen ud, skær den i strimler, og læg dem på kryds over kagen.
 
Pensl strimlerne med sammenpisket æg, og bag tærten ca. 20 min. ved 200°.

7. maj 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.