Mad i en fart
Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 3, 2005
Fotos: Marianne Bjerre
![]() (4 pers.) Ingredienser: 100 g bacon i tern 1⁄2 kg skinkekød i wokstrimler olie til stegning 1 spsk. edelsüsseller delikatessepaprika 250 g champignon i skiver 1 spsk. koncentreret tomatpuré 1 dl bouillon 1⁄4 liter madlavningsfløde salt, peber evt. hakket persille som pynt Tilbehør: ris Kog risene som anvist på pakken. Put baconternene på en tør og varm pande, og steg dem sprøde. Læg dem til side, og kassér stegefedtet. Svits skinkekødet i olie ved kraftig varme, og krydr med paprika. Derefter tilsættes de skivede champignoner, og blandingen svitses endnu 2-3 min. Kom bacon, tomatpuré, bouillon samt fløde ved, og lad det koge i 5 min. Smag til med salt og peber, og server risen til. |
Pandekager med oksekød & spinat![]() Ingredienser: 1⁄2 kg hakket oksekød 1 hakket løg 1 fed knust hvidløg 1-2 tsk. chilikrydderiblanding eller tacokrydderi olie til stegning 1 ds. kidneybønner i saltlage 1 pose babyspinat 150 g revet ost 8 madpandekager Brun oksekød, løg og knust hvidløg i olie. Krydr med chilikrydderi, tilsæt kidneybønner samt babyspinat, og steg, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber, og bland kødet med halvdelen af osten. Fordel kødet på otte lune pandekager, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med resten af osten, og gratiner pandekagerne i ovnen ved 225° C i ca. 6 min. |
Peberlaks med stegte kartoffeltern![]() (4 pers.) Ingredienser: 4 laksefileter salt, groftkværnet peber 4 store skrællede kartofler olie til stegning 2 bdt. forårsløg 1 bdt. dild Krydr laksefileterne med salt og groft peber, og steg dem i ovnen ca. 12 min. ved 225° C. Skær kartoflerne i små tern, og steg dem i olie på en pande ved god varme i ca. 12 min. Skær forårsløgene i halve på langs, og steg dem med de sidste 5 min. Fordel forårsløgene og kartoflerne på tallerkenerne, læg laksen ovenpå, og drys godt med dildkviste. Server straks evt. med en skive citron og et stykke godt brød. |
Svinekød med honning og grønsager (4 pers.) Ingredienser: 500 g svinemørbrad eller skinkemignon olie til stegning evt. 1 tsk. mørk sesamolie 2 fed hvidløg 4-5 gulerødder 1 bdt. forårsløg 1⁄4 dl soja 1⁄4 dl honning 1 dl bouillon Skær kødet i meget tynde skiver. Svits kødet i lidt olie, evt. tilsat sesamolie, ved kraftig varme. Kom knust hvidløg samt gulerod i tynde skrå skiver i, og lynsteg i 3 min. Tilsæt snittede forårsløg, soja, honning og bouillon, og kog 2-3 min. Smag til, og server med nudler, ris eller brød. |
Kylling i kokossauce med peanutbutter & chili (4 pers.) ![]() Ingredienser: 1⁄2 kg kyllingefileter eller inderfileter i strimler olie til stegning 2 røde chilier uden kerner i tynde strimler 1-2 tsk. crunchy peanutbutter 1 lille dåse kokosmælk (160 ml) 150 g sukkerærter 1 spsk. soja 1-2 tsk. fiskesauce evt. lidt chilisauce eller sambal oelek Tilbehør: ris eller nudler Kog ris eller nudler som anvist på pakken. Brun kødet i lidt olie sammen med chili. Kom peanutbutter, kokosmælk og sukkerærter ved, og kog et par minutter. Smag til med soja og fiskesauce, og tilsæt ekstra chili eller sambal oelek, hvis du vil have retten ekstra stærk. Server nudler eller ris til. |
9
Grøn spaghetti med carbonara inspiration
Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.
Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...
Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...
Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...
Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...
Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand
Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her.
Vafler på en ny måde
Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...
Sådan laver du klimavenligt smørrebrød
Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...
Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...
Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.
Sådan laver du en klimavenlig burger
Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...
Sådan laver du en klimavenlig lasagne
Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....
Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...
Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17.
Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift
Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.
Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!
Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...
Pandekagedag - 3 lækre opskrifter
Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!
Mørbradgryde med pølser og paprika
Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...
Kan man vende sølvpapir forkert?
Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.