Marmelader med anderledes smag – få 5 opskrifter

Med disse 5 opskrifter på marmelade kan du eksperimentere med ingredienserne og lave nogle overraskende kombinationer med fx peberfrugt og hindbær eller ananas, kokos og rom. Byd familien eller gæsterne på anderledes smagsoplevelser, næste gang du byder på hjemmelavet marmelade.

Marmelade


 

Peberfrugt-hindbærmarmelade

Foto: Dansukker500 g røde peberfrugter, renset vægt
200 g dybfrosne hindbær
Saft og skal af 1 citron
500 g Dansukker Syltesukker

Skold peberfrugterne, og pil skallen af. Fjern kernerne. Blend peberfrugterne. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 5 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt. Marmeladen er god til ost.

Appelsinmarmelade med vin og pistacie

Foto: Dansukker500 g økologiske appelsiner
3 dl tør, mousserende hvidvin
500 g syltesukker
30 g hakkede pistacienødder

Skyl appelsinerne grundigt. Skær dem i tynde både og derefter i tynde skiver. Bland appelsinstykkerne og vinen i en gryde, og kog blandingen ved svag varme i 20 minutter. Tilsæt syltesukkeret, og kog videre i 3 minutter. Tilsæt de hakkede pistacienødder, og kog i yderligere 1 minut. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Ananasmarmelade med kokos og rom

Foto: Dansukker450 g knust ananas med væde
1 dl kokosmel
3 dl syltesukker
3-4 spsk. rom

Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryde, og kog i ca. 3 minutter. Tilsæt rommen. Tag gryden af kogepladen og skum af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Granatæble- og appelsinmarmelade

Foto: Dansukker3 dl granatæblejuice
600 g appelsin uden skal i små stykker
600 g syltesukker

Bland alle ingredienserne i en gryde og kog i 10 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Grapefrugtmarmelade med jordbær

Foto: Dansukker1 stor grapefrugt
200 g dybfrosne jordbær
500 g syltesukker

Skyl grapefrugten grundigt. Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver. Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskrifterne er fra dansukker.dk

Mest læste artikler