Foto: Knorr

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Mange forbinder smørrebrød med kødpålæg. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan sagtens lave en lækker frokostmad, hvor pålægget er plantebaseret og venligt mod klimaet. 

Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i familiens livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen. 

I sidste uge delte vi Knorrs opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce. I denne uge får du opskiften på en klimavenlig version af en populær klassiker – kartoffelmaden.  

Opskrift I Sådan laver du klimavenligt smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo

Til 4 portioner

Det skal du bruge

8 mellemstore kartofler

4 skiver rugbrød

2 mellemstore løg

5 spsk. hvedemel

4 dl. olie

Kørvel, purløg eller dild til pynt

Bearnaise-mayo

1 brev Knorr Bearnaise Sauce 

6 spsk. Hellmann’s mayonnaise 

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i 10 minutter med lidt salt, eller anvend overskydende kartofler fra aftensmaden i går.

  2. Pil løgene og skær dem i tynde løgringe.

  3. Kom hvedemel i en beholder sammen med løgringene og ryst grundigt.

  4. Varm olien i en gryde, kom halvdelen af løgringene i og lad dem stege til de er brune. Steg den anden halvdel efter.

  5. Læg de færdigstegte løg til afdrypning på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt. 

  6. Mix et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonnaise og rør grundigt til en bearnaise-mayo.

  7. Server kartoffelmadder med bearnaise-mayo og top med hjemmeristede løg og krydderurter.

24. oktober 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...