Lav din egen påskesnaps

Nu er det muligt at lave en snaps efter din helt egen smag. Aalborg Akvavit har nemlig lavet en snaps, som giver dig muligheden for at sætte dit helt eget præg på påskens frokostbord. 


En kryddersnaps behøver ikke nødvendigvis at have den velkendte smag af kommen. Den kan sagtens være imødekommende, feminin og blød, maskulin og krydret eller smage af en hvilken som helst ingrediens, som du godt kan lide at bruge i din madlavning,” fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender i Aalborg Akvavit.

Det betyder, at du kan smage din snaps til med alt lige fra bacon til lakridspiber og i modsætning til mange snapseopskrifter, så behøver disse ikke at stå i flere uger før de er klar til at blive serveret. Man kan derfor sagtens nå det inden påske.

Snaps med bacon – på 6 timer

På intet mindre end seks timer kan man lave baconsnaps af tørsaltet bacon stegt i smør på panden. Lad det dryppe af og læg det derefter glasset med Aalborg Basis Snaps. Inden den serveres skal den lige en tur i fryseren, hvorefter fedtet, som har samlet sig i toppen af glasset, fjernes. Det kan også være en god idé, at filtrere snapsen gennem et kaffefilter.

Snaps med hindbær og lakrids

Er man til noget, som er lidt sødere i smagen, så kan man lave en snaps med hindbær og en anelse lakrids. Man skal bruge 20 gram frysetørret hindbær og 1-2 pastiller rå lakrids.

Snapsen kan serveres efter et døgn, men vi anbefaler, at man lader den stå i fire dage inden servering for at opnå den bedste smag. Husk at filtrere snapsen i et kaffefilter.

Dessertsnaps med chokolade

Alt efter hvad man serverer til sin påskefrokost, kan det også være lækkert med en dessertsnaps. Lav chokoladesnaps ved at putte en halv plade mørk chokolade på 70% i basissnapsen og lad den trække 1-7 døgn.

Smag den til løbende, så du undgår, at den bliver for kraftig i smagen. Efter en filtrering gennem et kaffefilter er den klar til servering.

Lav snaps fra bunden – sådan gør du

Det er faktisk heller ikke en helt umulig opgave at lave en snaps fra bunden af på rimelig kort tid. Til den opgave skal du bruge:

  • 1 flaske vodka
  • 1 citron (økologisk)
  • 150 gram sukker
  • 2 dl. vand

Skræl citronskrællen i så tynde skræller som overhovedet muligt. Derefter halverer du den og presser den ene halvdel. Saft og skræl kommes i et glas tilsat vodka. Det hele rystes godt sammen og stilles på køl i 24 timer. Herefter filtrerer du væsken gennem et kaffefilter. Varm vand og sukkeret op i en gryde og rør rundt til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen er helt afkølet, lægges den i snapsen.

Det er kun fantasien, som sætter grænser, så det er bare med at komme i gang med at lave det helt store snapsemageri derhjemme.

Skål!

Mest læste artikler