Undgå at brænde fingrene, når du skærer anden ud.
Undgå at brænde fingrene, når du skærer anden ud.

Lav andesteg i stegeposer

Steg din and i en stegepose - det er både nemt og giver meget mindre rengøring. Se, hvordan du bruger stegeposen her. 

Hvordan steger man andesteg i stegepose?

Når man steger and i en stegepose, bliver ovnen mindre beskidt, hvilket efterfølgene - selvsagt - giver mindre rengøring af ovnen.  

Derfor spurgte Lilian Borg i det hedengange idenyt forum:

"Jeg kunne godt tænke mig at prøve at stege en andesteg i en stegepose, så der ikke bliver så meget rengøring af ovnen. Er der nogen, der har prøvet det, og i så fald med hvilket resultat?"

Så nemt er det at bruge stegepose

Det havde idenyts læser Louise Fillipsen et udførligt svar til. Hun skrev: 

"Jeg steger altid fjerkræ (and og gås) i hver sin stegepose dagen før vi skal have det. Ved ca. 160 grader til det er helt mørt. Når det er kølet ned, hældes skyen og fedtet fra i en skål og stilles i køleskabet.

Fjerkræet parteres i fine, passende stykker og lægges i et ildfast fad, dækkes ned og stilles i køleskab til kartoflerne sættes over.

(Hals, vingespidser og evt. andet afpuds kan koges med en suppevisk, salt og peber, hvis man ikke synes, der er sky nok, samtidig med anden steges).

Ca. 3/4 time før spisetid pensles fjerkræet i fadet med fedtet, og varmes godt igennem i ovnen. Giv det eventuelt lidt grill til sidst, men hold øje med den - der må gerne være lidt sky i bunden af fadet. Imens koges skyen ind, jævnes og smages til. Fløde, rødvin, ribsgele er godt at have til at smage til med."

Så kan der serveres!

"Andeskrog, overflødigt fedt, samt bradepanden er fjernet og afvasket længe inden gæsterne kommer, ligesom der kan parteres i fine stykker uden at brænde fingrene i sidste sekund.

Så det er nemt og godt at bruge stegepose!"

17. januar 2019
Mere om Mad

Sådan laver du en klimavenlig chili sin carne

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Alt det kræver er de rigtige retter. Her får du opskriften på en lækker og let chili sin carne med masser af grøntsager og smag fra Knorr. 

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt i køkkenet, men pas på – ikke hele planten er spiselig. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...