Undgå at brænde fingrene, når du skærer anden ud.
Undgå at brænde fingrene, når du skærer anden ud.

Lav andesteg i stegeposer

Steg din and i en stegepose - det er både nemt og giver meget mindre rengøring. Se, hvordan du bruger stegeposen her. 

Hvordan steger man andesteg i stegepose?

Når man steger and i en stegepose, bliver ovnen mindre beskidt, hvilket efterfølgene - selvsagt - giver mindre rengøring af ovnen.  

Derfor spurgte Lilian Borg i det hedengange idenyt forum:

"Jeg kunne godt tænke mig at prøve at stege en andesteg i en stegepose, så der ikke bliver så meget rengøring af ovnen. Er der nogen, der har prøvet det, og i så fald med hvilket resultat?"

Så nemt er det at bruge stegepose

Det havde idenyts læser Louise Fillipsen et udførligt svar til. Hun skrev: 

"Jeg steger altid fjerkræ (and og gås) i hver sin stegepose dagen før vi skal have det. Ved ca. 160 grader til det er helt mørt. Når det er kølet ned, hældes skyen og fedtet fra i en skål og stilles i køleskabet.

Fjerkræet parteres i fine, passende stykker og lægges i et ildfast fad, dækkes ned og stilles i køleskab til kartoflerne sættes over.

(Hals, vingespidser og evt. andet afpuds kan koges med en suppevisk, salt og peber, hvis man ikke synes, der er sky nok, samtidig med anden steges).

Ca. 3/4 time før spisetid pensles fjerkræet i fadet med fedtet, og varmes godt igennem i ovnen. Giv det eventuelt lidt grill til sidst, men hold øje med den - der må gerne være lidt sky i bunden af fadet. Imens koges skyen ind, jævnes og smages til. Fløde, rødvin, ribsgele er godt at have til at smage til med."

Så kan der serveres!

"Andeskrog, overflødigt fedt, samt bradepanden er fjernet og afvasket længe inden gæsterne kommer, ligesom der kan parteres i fine stykker uden at brænde fingrene i sidste sekund.

Så det er nemt og godt at bruge stegepose!"

17. januar 2019
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...