Nu kan du hurtigt og nemt lave din helt egen is.
Nu kan du hurtigt og nemt lave din helt egen is. Foto: istockphoto

Lav is med din blender - hurtigt og nemt

Det er hverken svært eller omstændigt at lave hjemmelavet is – alt hvad du skal bruge, er en blender og selve ingredienserne til isen.

Selvom sommeren føles langt væk, kan man altid tyvstarte med en lækker is – og endnu lækrere bliver den, hvis du laver den selv. Vi har derfor fundet 12 nemme is-opskrifter til dig.

Du skal starte med at lave basis is. I dette tilfælde vil vi anbefale dig at lave en vaniljeis.

Alt hvad du skal bruger er:

  • 0,6 dl. fløde
  • 85g. kondenseret mælk
  • 0,5 spsk. vaniljeekstrakt
  • 0,25 spsk. lime saft
  • 1 isterningbakke med frossen mælk

Kom alle ingredienser i din blender og blend indtil konsistensen er blød og tyk.

Når du lavet din basis is, kan du bruge den til at lave andre smagsvarianter. Vi giver dig her 12 forskellige opskrifter.

1. Jordbæris

Du skal bruge:

  • 1 god håndfuld jordbær
  • 1 spsk. limesaft

Kom ingredienserne i din vaniljeis og blend det i blenderen. Mangler isen ekstra smag, kan du sagtens komme ekstra jordbær i.

2. Chokoladeis

Du skal kun bruge 0,6 dl. kakaospulver.

Bland kakaopulveret i din vanilje og voila! Så har du chokoladeis. Du kan naturligvis sagtens hakke lidt mørk chokolade og putte i isen også.

3. Blåbæris

Kom blot 0,6 dl. frosne blåbær i din vaniljeis og blend det sammen.

4. Bananis

Kom en frossen banan i din vaniljeis og blend det sammen. Fortsæt indtil isen er blød og uden klumper.

5. Appelsinis

Du skal bruge:

  • 1,25 dl. udskåret appelsin (små stykker)
  • 0,5 spsk. appelsinessens

Blend frugt og essens sammen med din vaniljeis og du vil få en lækker og forfriskende is.

6. Pistacieis

Du skal bruge:

  • 1 halv frossen avokado
  • 1 halv frossen banan
  • 1,25 dl. afpillede pistacienødder

Kom alle ingredienser i blenderen, og blend indtil isen får den rette konsistens.

7. Piña colada

Du skal bruge:

  • 1,25 dl. Frossen ananas
  • 1,25 dl. Frisk kokos

Kom alt i blenderen og blend sammen med din vaniljeis. Smag eventuel til med ekstra ananas.

8. Limeis

Du skal bruge:

  • 0,6 dl. frisk limesaft
  • 1 tsk. limeskræl (kun den grønne del)

Kom blot ingredienserne i din vaniljeis og rør forsigtigt rundt.

9. Is med mint og chokolade

Du skal bruge:

  • 1 spsk mintessens
  • 0,6 dl. baby spinat
  • 0,6 dl. ckokoladeknapper

Blend alle ingredienser sammen med din vaniljeis og du vil få en lækker chokoladeis med smag af mint.

10. Is med knuste småkager 

Først skal din vaniljeis være færdig og afkølet.

Tag herefter isen ud fra fryseren og kom den i en skål. Kom herefter knuste småkager i og rør rundt. Dette er en lækker is med ekstra bid.

11. Spinat is (Den sunde)

Vil du prøve at lave en sundere is, er dette noget for dig!

Du skal bruge: 

  • 0,5 spsk mandelesktrakt
  • 1 avokado
  • 2,5 dl. frisk spinat.

Blend alle ingredienser sammen med din vaniljeis. Du skal blot sikre dig at spinaten er blendet helt ud.

2. marts 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...