Lækre madpakkeboller

Giv ungerne brød, der mætter, med i madpakken.


Fotos: Marianne Bjerre Ingredienser (20 boller):
25 g gær
4 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olie
500 g kogte mosede kartofler
200 g revet gulerod
50 g græskarkerner
ca. 1 kg hvedemel

Tilberedning:
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt, salt, sukker, olie, kartoffelmos, revet gulerod og græskarkerner. Rør det godt sammen, og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Slå dejen ned, og form 20 små boller.
Læg bollerne på en bageplade og sæt dem til hævning under et fugtigt viskestykke i 45 min.
Drys evt. med ekstra græskarkerner og bag bollerne ca. 15 min. ved 210º.

Mest læste artikler