Kylling stegt som vildt med tranebærkompit

Illustration: Suzanne Moffat

Kylling stegt som vildt med tranebærkompot
4 pers.
Illustration: Suzanne Moffat
4 store kyllingefileter
8 skiver bacon
12 knuste enebær
1 /2 tsk. salvie
1 fintsnittet løg
250 g skovsvampe
salt, peber
olie/smør til stegning
majsstivelse til jævning

Tranebærkompot:
250 g tranebær
saften fra en appelsin
1 1 /2 -2 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl rødvin
1 dl vand
ribsgelé


Kom tranebær, appelsinsaft, sukker, en flækket stang vanille, rødvin og vand i en gryde. Bring det hele langsomt i kog for svag varme, og lad det simre i cirka 45 min. Kompotten kan laves i forvejen. Kyllingefileterne krydres med salt og peber, og hver filet pakkes ind i 2 skiver bacon, som bindes fast med bomuldssnor. Brun fileterne, tilsæt løg, og brun endnu nogle minutter. Kom salvie, knuste enebær, rødvin, vand og ribsgele ved, krydr med salt og peber og lad det simre under låg i 30 min. (red).
Spæd med vin eller vand. Hæld skyen fra, si den over i en anden gryde og jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Lad kødet hvile på panden under låg. Rens svampene, del de største og rist dem i lidt smør. Server tranebærkompotten og de ristede svampe til kyllingen sammen med vildtsauce og kogte kartofler.

Birthe Jensen, Nibe
4. september 2004
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.