Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg

Mad

idényts madskribent har givet den traditionelle krebinette et ansigtsløft. Her får du opskriften på skønne krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg.

Traditionelle krebinetter med kartoffelsalat
Traditionelle krebinetter med kartoffelsalat Foto: Thomas Steen Sørensen

Krebinetter: Oprindeligt en fransk spise

Krebinetter falder i de fleste danskeres smag. Krebinettens sprøde ydre i kombination med krebinettens saftige, smagfulde indre er noget de færreste kødelskere siger nej til. Men selvom nogle måske forbinder krebinetter med dansk mad, så har krebinetter faktisk sine rødder i det franske køkken.

Navnet "krebinet" stammer fra det franske ord "crépine", som betyder fedtnet. Dette skyldes, at fedtnettet, som er en fedtholdig hinde, der omgiver grisens mave, oprindeligt anvendedes til at forme franske krebinetter, som består af småkød af svin, kalv og/eller fjernkræ. I dag formes kødfarsen til ovale bøffer og vendes i æg og rasp inden stegning.

Opskrift: Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg

Her får du en moderne opskrift på skønne krebinetter. Som tilbehør får du ligeledes opskriften på en frisk kartoffelsalat, der giver nyt liv til traditionelle katofler med sovs.

Du skal bruge (4 personer)

  • 600 g hakket kalvekød eller skinkekød
  • 2 fintsnittede ramsløg eller forårsløg
  • Salt og peber
  • ½ dl rasp
  • Smør til stegning
  • 1 kg kartofler
  • 4-6 fintsnittede ramsløg
  • 1½ dl syrnet fløde
  • 2 spsk. eddike
  • 1-2 spsk. sukker
  • 2 spsk. klippet purløg
  • 2 spsk. hakket dild

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
  2. Bland kødet med ramsløg
  3. Form 4 krebinetter, vend dem i rasp med salt og peber, og steg dem ca. 5 min. på hver side.
  4. Rør fløde, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing, og hæld den over kartoflerne.
  5. Drys godt med krydderurter og ramsløg.

Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader?

Et spørgsmål, der ofte opstår, når man taler om krebinetter og karbonader er, hvad forskellen på de to kødbøffer er – og om der i det hele taget er en forskel på de to? Hvor nogle mennesker taler om krebinetter og karbonader som én og samme ting, forveksles de to kødbøffer af andre. 

En god huskeregel er, at karbonader er runde og krebinetter er ovale. Derudover stammer navnet "kabonader" fra det italienske ord "carbonata" som betyder kul. Dette skyldes at kabonader oprindeligt blev stegt over kul – uden panering. Modsat krebinetter bestod kabonader oprindeligt udelukkende af hakket svinekød, men laves i dag med alle mulige former for kød, dog primært svine- og kalvekød.

Lige såvel som krebinetter paneres karbonader i dag, hvilket således giver god grund til forveksling af de to bøffer.

13. september 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.