Du kan let erstatte kødet i dine livretter med klimavenlige alternativer.
Du kan let erstatte kødet i dine livretter med klimavenlige alternativer. Foto: Knorr

Sådan laver du en klimavenlig chili sin carne

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Alt det kræver er de rigtige retter. Her får du opskriften på en lækker og let chili sin carne med masser af grøntsager og smag fra Knorr. 

De fleste ved, at det er både sundt og klimavenligt at spise flere grøntsager og mindre kød. Når vi står i supermarkedet, er det dog fristende at fylde indkøbskurven med gode, gamle og lette livretter som lasagne, bolognese og chili con carne.

Heldigvis kræver det ikke de store ændringer i hverdagen at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Hvis vi bare ind imellem erstatter noget af kødet i familiens yndlingsretter med plantebaserede alternativer, kan det nemlig være med til at gøre en forskel.

6 uger med klimavenlige opskrifter

Derfor har Knorr udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i vores livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen.

I de kommede uger vil vi dele disse opskrifter med dig. I sidste uge delte vi opskriften på en klimavenlig lasagne, og her får du opskriften på en lækker chili sin carne, som kan være en hjælp til at komme igang med en lidt mere klimavenlig livsstil.

Opskrift på klimavenlig chili sin carne

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 brev Knorr Chili con Carne krydderimix
  • 1 dåse (400g) kidney bønner, eller 250g tørre kidneybønner, i blødsatte og kogte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri sauce kan halvdelen af kidney bønnerne erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
  • 50g røde tørre linser, i blødsatte
  • 1 løg, finhakket
  • 2 fed hvidløg, finhakket
  • 2 håndfulde hakkede eller revne grøntsager, f.eks. gulerødder og rød peberfrugt, eller hvad du har i grøntskuffen
  • 2 spsk. olie
  • 4 dl. kold vand

Tilbehør

  • Creme fraiche 
  • Frisk koriander 
  • Nachos

Sådan gør du 

  1. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg og det pressede hvidløg.

  2. Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af. 

  3. Tilsæt kidney bønner, tørre røde linser, Knorr chili sin carne krydderimix og vand, og rør godt.

  4. Lad saucen koge op og sænk dernæst varmen. Lad retten simre i 15 minutter. Rør engang imellem.

  5. Top retten med creme fraiche og frisk koriander, og server med nachos. 

20. september 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...