Det skal du bruge:
- ¼ liter mælk
- 10 g gær
- 2 spsk sesamfrø
- ¾ tsk groft salt
- 250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
- 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
- Bagetid: Ca. 8 min. ved 225°.
Sådan laver du dejen:
Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time. Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) – sørg for godt med mel på bordet.
Dejen skæres ud:
Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet – en plade af gangen – øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.
Kilde: Karolines Køkken
Har du en opskrift på knækbrød eller gode tips til bagningen – del dem på idényts debatforum