Mangler du hjælp til at komme i gang med en mere klimavenlig livsstil?
Mangler du hjælp til at komme i gang med en mere klimavenlig livsstil? Foto: Knorr

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsalat

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Efteråret kalder på varm, klimavenlig mad, som vi kan hygge os om. Og det behøver ikke være svært at lave klimavenlig mad, som hele familien kan lide. For de fleste er udfordringen at erstatte familiens yndlingsretter med plantebaserede alternativer. Men det kan være nemmere, end du tror. 

Erstat livretterne med klimavenlige alternativer

En del af danskernes favorit-retter findes nemlig også som klimavenlige færdigretter, der kan kombineres med forskelligt tilbehør. Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i familiens livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen. 

I sidste uge delte vi Knorrs opskrift på en klimavenlig burger. 

Her er endnu en opskrift, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil. 

Opskrift I Klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat 

Til 2 portioner

Det skal du bruge

  • 1 pose vegetariske Knorr Vego Boller i Tomatsauce
  • 160g tørre perlespeltkerner (ca. 2 dl.)
  • 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon
  • 4 håndfulde grøntsager, gerne grønkål, rødløg, forårsløg og tomat, eller hvad du har i grøntskuffen

Tilbehør

  • 1 bundt frisk persille

Sådan gør du

  1. Skyl perlespelten i lunkent vand og kog den efter anvisning på pakken sammen med en terning Knorr grøntsagsbouillon. 

  2. Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver. 

  3. Imens perlespelten koger færdig hældes Knorr Vego Boller i Tomatsauce i en gryde. Bring i kog og lad retten simre i 5 minutter under omrøring. 

  4. Hæld vandet fra perlespelten og bland den med grøntsagerne.

  5. Server Knorr Vego Boller i Tomatsauce med den lune speltsalat og top med frisk hakket persille. 

Tip

Knorr Vego Boller i Tomatsauce passer også fremragende til pasta eller madpandekager.

10. oktober 2019
Mere om Mad

Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfastfad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med laksemousse! Læs med her og se den fulde påskrift!

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...