Mangler du hjælp til at komme i gang med en mere klimavenlig livsstil?
Mangler du hjælp til at komme i gang med en mere klimavenlig livsstil? Foto: Knorr

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsalat

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Efteråret kalder på varm, klimavenlig mad, som vi kan hygge os om. Og det behøver ikke være svært at lave klimavenlig mad, som hele familien kan lide. For de fleste er udfordringen at erstatte familiens yndlingsretter med plantebaserede alternativer. Men det kan være nemmere, end du tror. 

Erstat livretterne med klimavenlige alternativer

En del af danskernes favorit-retter findes nemlig også som klimavenlige færdigretter, der kan kombineres med forskelligt tilbehør. Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i familiens livretter med klimavenlige alternativer - og resterne fra grøntskuffen. 

I sidste uge delte vi Knorrs opskrift på en klimavenlig burger. 

Her er endnu en opskrift, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil. 

Opskrift I Klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat 

Til 2 portioner

Det skal du bruge

  • 1 pose vegetariske Knorr Vego Boller i Tomatsauce
  • 160g tørre perlespeltkerner (ca. 2 dl.)
  • 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon
  • 4 håndfulde grøntsager, gerne grønkål, rødløg, forårsløg og tomat, eller hvad du har i grøntskuffen

Tilbehør

  • 1 bundt frisk persille

Sådan gør du

  1. Skyl perlespelten i lunkent vand og kog den efter anvisning på pakken sammen med en terning Knorr grøntsagsbouillon. 

  2. Skyl grøntsagerne og skær dem i skiver. 

  3. Imens perlespelten koger færdig hældes Knorr Vego Boller i Tomatsauce i en gryde. Bring i kog og lad retten simre i 5 minutter under omrøring. 

  4. Hæld vandet fra perlespelten og bland den med grøntsagerne.

  5. Server Knorr Vego Boller i Tomatsauce med den lune speltsalat og top med frisk hakket persille. 

Tip

Knorr Vego Boller i Tomatsauce passer også fremragende til pasta eller madpandekager.

10. oktober 2019
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...