Klassisk fødselsdag

Engang var børnefødselsdagen enkel og overskuelig med en god hjemmelavet lagkage plus boller med varm kakao. Hvorfor ikke prøve den model? Den enkle børnefødselsdag uden lejede klovne eller Hawaii-tema.


Fødselsdag i det fri
Lad os bare indrømme det. Nok er det sjovt at invitere hele rød stue hjem. Men sørg for så vidt muligt at holde fødselsdagen i det fri.

Pak rygsække og trækvogne
En dejlig lysning i skoven, en naturlegeplads, en grøn græsplæne ved huset eller en park danner den perfekte ramme for en fødselsdag. Pak rygsække og trækvogne med tæpper osv. Så kan alle boltre sig i den friske luft, og du undgår dårlige nerver.


For de større
Tag en tur i skøjtehallen, besøg et børnevenligt museum, et bowlingcenter eller en svømmehal. Mange steder opererer de med familie- venlige priser.

  Fotos: Lene K.

Spiselige bordkort
Skriv gæsternes navne med glasur. ‘Papiret’ er en havrekiks eller stor småkage. ‘Blyanten’ er en tube med glasur. Bag en pladefuld aflange boller, hvor der er lidt plads at skrive på.

Brug glasur
Smør dem med et lag glasur (tilsæt evt. frugtfarve), og skriv navnet med lakridssnører, som du brækker over i passende stykker.

Mindre sukker
Vil du skåne børnene for de store sukkermængder, så nøjs med glasur lige under lakridssnørerne. Du kan også skrive med smeltet chokolade, med Mini Smarties eller krymmel. Kun fantasien – og navnets længde – sætter grænser.


Få 4 gode tips og opskrift på en lagkage på næste side.#br

4 tunede tips

  Fotos: Lene K.
  1. Lav en stak penge, og giv hver gæst en sum penge. Nu kan de gå på snold i jeres hjemmelavede slikbutik.
  2. For de små kan I lave en enkel skattejagt: Mal en masse småsten med guld- eller kobberspray. Begrav guldklumperne. Når alle har fundet fx to hver, får de skatten.
  3. Har du småt med plads, så læg et lagen på gulvet og brug det som bord.
  4. Verdens letteste skattejagt: Print et billede ud og klistr det på karton. Klip det ud i 12 brikker og gem dem, så er udfordringen at samle billedet.


Kagen som i gamle dage

Bunde:
200 g smør
150 g sukker
5 æg
150 g kartoffelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50 g knuste makroner

Fyld:
1 pose kagecreme
1⁄2 l mælk
1 banan
50 g knuste makroner
2 spsk. saftevand

Sådan gør du:
Smør, sukker og æg røres godt sammen. Mel, bagepulver, vanilje og knuste makroner samles i en skål og blandes op i. Kom dejen i en springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ca. 50 min. midt i ovnen ved 175°. Lad kagen køle af på en rist. Rør kagecreme-pulveret sammen med mælk, og stil den køligt i 20 min.

Lægges sammen med kagecreme
Skær kagen ud i tre lag og læg den sammen med kagecreme, banan i skiver og knuste makroner vædet med saftevand. Pynt med hvid glasur, krymmel, lys og flag.

Mest læste artikler