Kartofler på menuen

Så er det de nye kartoflers tid - få tre unikke kartoffelopskrifter her.


Foto: Marianne BjerreNye kartofler med urte Ricotta og en kryddersild (2 pers.):
 ½-1 kg fine nye kartofler
1 bæger Ricotta ost
1 stor håndfuld friske krydderurter (f.eks.mix af: purløg, dild, kørvel, persille,)
1 lille rødløg i ringe
2 spsk. kapers
1 dåse Lykkeberg sildefileter eller anden god marineret kryddersild.

Sådan gør du:
Rens og kog kartoflerne med rigeligt salt. Hold dem varme i gryden. Hak urterne og bland dem i Ricottaen. Smag den til med salt og peber. Server lune kartofler med Ricottaen, kapers, rå løgringe og kryddersilden. En kølig øl passer godt til.

 

Foto: Marianne BjerreTips til en god kartoffel
Nye kartofler må ikke koge mere end højst nødvendigt. De nye kartofler skal koges med mere salt end gamle kartofler. Kog dem kun til de er halvt møre (ca. 6-8 min). Sluk for dem og lad dem stå i vandet i 5-7 min. Så er de klar. Sørg for at størrelsen er nogenlunde ensartet, skær store kartofler over, så de alle har samme kogetid. Små kartofler skal koge kortere tid end store. Nye kartofler skal koge kortere tid end gamle. Kom en kvist krydderurt med i gryden mens de koges, f.eks løvstikke.

Gammeldags kartoffelmad

Nykogte nye kartofler
Godt groft rugbrød
Gerne et salatblad
Krydderfedt hvis du kan li det
Lidt mayonaisse hvis vægten tillader det
Purløg
Rå skiver rødløg
Groft salt og peber.

En variation af denne gammeldags kartoffelmad kan laves ved at lægge tynde skiver af god spegepølse imellem skiverne af kartoffel - det er heller ikke dårligt!

Foto: Marianne BjerreGræsk inspireret kartoffelsalat (4 pers.):
1 kg kogte nye kartofler
ca. 20 grønne oliven m. rød pimento
15-20 semi dried tomater i olie
1-2 snittede forårsløg
Purløg

Dressing:
½ dl. god olivenolie
1 spsk. dijon sennep
Saft af 1 lime
1 spsk. honning
Salt og peber

Sådan gør du:
Pisk dressingen sammen i en skål, den skal være cremet og rund. Vend de snittede forårsløg, halverede oliven, tomaterne i mindre stykker samt de kolde kartofler i skiver el. tern, ned i dressingen. Drys hakket purløg i efter behag. Spis kartoffelsalaten sammen med sprød grøn salat - den er lige velegnet som tilbehør til fisk, svine - eller oksekød, eller bare som den er helt uden kød.
18. juni 2007
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.