Kartoffel-porre suppe med bacon - den nemme opskrift

Her er den nemmeste opskrift på en lækker vintersuppe med kartofler, porrer og bacon.

Af: Susanne A. Bauer, Hasle og Emil Jensen, 21. januar 2018

Kartoffel-porresuppe er en klassisk dansk spise, der luner godt på en kold vinterdag. Denne nemme opskrift kan endda tilsættes lidt ekstra varme i form af lidt chili efter smag.

Kartoflens vej til Danmark

Kartoflen kendes som en del af det danske køkken siden 1700-tallet og kom formentlig til landet med de franske Hugenotter i 1720, mens porrer er kendt herhjemme langt tidligere.
Helt frem til omkring 1820 blev kartoflen endda slet ikke opfattet som menneskeføde hos den almindelige dansker.

Kansler Angela Merkels yndlingssuppe

Senere er kartoflen og ikke mindst kartoffelsuppen kommet til sin ret. I 2013 kunne Jyllands Posten berette, hvordan tysklands kansler Angela Merkel kæmpede en hård kamp for at få serveret kartoffelsuppe på sit eget fly.

Om det var en suppe som den nedenfor eller en af de talrige varianter med eksempelvis kål eller udelukkende kartofler, vides ikke.

Her finder du i hvert fald en fantastisk nem og fantastisk lækker opskrift på kartoffel porre suppe med valgfrit tilbehør, brød, bacon eller croutonner.

Velbekomme!

Kartoffel porre suppe opskrift

 • 500-700 g kartofler
 • 1-2 porrer
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g ost
 • 1/2 l mælk
 • 1 spsk olie
 • 1/2 -1 tsk timian,
 • 1 grøntsagsbouillonterning,
 • evt. en skive selleri,
 • 1/2 -1 l vand
 • salt og peber. 
 • evt. 1/2 tsk sød chili (eller efter smag)

Tilbehør:
Sprødstegt bacon i tern, persille, flutes eller groft brød 

Kartoffel porre suppe - Sådan gør du

 1. Skræl kartoflerne og snit dem fint. Snit også porrer, løg, og evt. selleri fint.
 2. Svits porrer og løg i lidt olie sammen med knust hvidløg og evt chili ved høj varme i en tykbundet gryde i et par minutter.
 3. Tilsæt 1/2 vand og bouillonterning samt kartofler og selleri.
 4. Lad grøntsagerne småkoge i ca. 10 min. til de er meget møre. Blend suppen med en stavblender (eller purer gennem en sigte).
 5. Tilsæt mælk og lad suppen koge op under omrøring.
 6. Tilsæt ost og timian og kog yderligere under omrøring i ca. 5 min.
 7. Steg bacon på en tør pande og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle
 8. Smag til med salt og peber, og drys baconstykker over suppen.
 9. Pynt eventuelt med persille

Denne kartoffel porre suppe kan nydes for sig selv eller med brødcroutonner og sprødstegt bacon.

Opskrift på hjemmelavede brødcroutonner

Brødcroutonner kan købes i supermarkedet eller let laves derhjemme. Laver du croutonnerne selv, skal du blot bruge et daggammelt franskbrød, olivenolie, salt og evt lidt timian.

Skær skorpen af brødet og steg brødet i lidt olivenolie, drys med salt og evt. timian. Lad croutonnerne dryppe af på lidt køkkenrulle.

 

21. januar 2018 Susanne A. Bauer, Hasle og Emil Jensen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.