Foto: Betina Hastoft fra bogen Morgenmad - Spis dagen godt igang

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Det skal du bruge

Du får ca. 12-14 stk.

50 g gær
tsk salt
tsk kanel
125 g sukker
200 g smør
6 dl mælk
ca. 1 kg hvedemel

Fyld

100 g marcipan
100 g blødt smør
50 g sukker 

Pynt

1 æg
50 g hakkede mandler
spsk sukker blandet med 1 spsk kanel

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt, kanel og sukker. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken. Når blandingen er fingervarm, hældes den over gæren. Rør gæren ud imælkeblandingen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Riv marcipanen ned i en skål. Rør revet marcipan sammen med sukker og smør til en ensartet creme.

Tænd ovnen på 180 °C. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Smør cremen ud pådejpladen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første. Rul nu dejen ud igen, til den er ca. 40 x 40 cm og skær den i 12 strimler, der ca. er 3 cmbrede. Halver hver strimmel i to. Sno strimlerne til en snoning. Drej snoningen til en knude og lægdem på en bageplade med bagepapir. 

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og kanelsukker. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøles på en bagerist.

Morgenmad - Spis dagen godt i gang

Denne opskrift finder du, blandt mange andre, i bogen Morgenmad - Spis dagen godt i gang, som er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag.

9. marts 2020
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...