Traditionel kalveculottesteg med rodfrugter.
Traditionel kalveculottesteg med rodfrugter. Foto: iStock

Kalveculotte med bagte rodfrugter

Her får du opskriften på en traditionel kalveculotte med bagte lækre rodfrugter.

Kalveculotte med bagte rodfrugter

Rodfrugter er næsten ikke til at stå for – især hvis de serveres med en lækker kalveculotte. Kalveculotte er et meget fint og magert stykke kød fra den nederste del af ryggen som smager fantastisk, når det bliver tilberedt ordenligt. Når man laver kalveculotte, er det vigtigt at kødet skæres rigtigt ud, så kalveculotten er mør og smagfuld når den serveres. 

Sådan skal kalveculotten skæres

Kalveculotten skal skæres på tværs af kødfibrene, som på de fleste stege. Forskellen er dog, at fibrene i en culottesteg vender halvvejs eller breder sig som en vifte fra spidsen af stegen. For at se retningen på fibrene skal du kigge på kødsiden og ikke på fedtsiden. Det er nemmest at finde retningen på kødfibrene mens stegen er rå. Et tip er, at sætte en kødnål i den spids af stegen, hvor man skal starte med at skære, da det kan være svært at finde retningen på kødfibrene, når stegen er stegt. 

Hold hele tiden øje med retningen på fibrene, når du skærer, så du husker at skifte retning. Ellers risikerer du, at kødet bliver gummiagtigt og næsten umuligt at tykke.

Her får du en skøn opskriften på en traditionel culottesteg med skønne rodfrugter.

Ingredienser

  • 1 kalveculotte, ca. 800 g
  • 1 kg blandede rodfrugter – vælg mellem pastinak, persillerod, gulerod og majroe
  • Olivenolie
  • Timian og rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 dl hvidvin
  • Persille

Tilberedning

  1. Læg kalveculotten i et ovnfast fad og brun den 10 min. ved 220°.
  2. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom grøntsagerne i det ovnfaste fad rundt om stegen, dryp med olivenolie og drys med krydderurter, salt og peber.
  4. Steg stegen og grøntsagerne ca. 30 min. ved 200°.
  5. Hæld hvidvin over stegen de sidste 10 min.
  6. Lad kødet hvile lidt, inden det skæres i skiver på tværs af kødtrådene.
  7. Drys grøntsagerne med hakket persille og server dem og skyen til kødet. Suppler evt. med kartofler eller brød.
15. maj 2018
Mere om Mad

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.