Portioner: 4
500 g hvidkål, 1 løg, 1 stor kartoffel,
1 stort spiseæble, 25 g margarine/smør,
4 dl bouillon (evt. mere afhængig af hvor tyk suppe man kan lide red.),
2 dl fløde 13%, 1/2 tsk reven muskatnød,
salt, peber.
Tilbehør: groft brød.
Pil løget, skræl kartoflerne, skær begge dele i tynde skiver og svits det i fedtstof i ca. 10 min. Hak æblet og svits det med et par minutter. Snit kålen fint og bland den godt med de øvrige ingredienser i gryden.
Lad kålen svitse med ca. 5 min. Tilsæt bouillon og bring i kog. Lad det snurre med låg på i ca. 30 min. Blend suppen eller lad den passere en fin sigte. Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og varm suppen op og smag til med krydderier. (Tilsæt evt. mere bouillon hvis suppen er for tyk. Red.).