Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe og bacon.

Jordskokkesuppe med bacon og svampe

Jordskokker er en af efterårets madmæssige juveler, og jordskokkesuppe er et af de ypperste smykker, man kan lave af dem.

Denne opskrift på en cremet, fyldig jordskokkesuppe egner sig både som lækker hovedret på en hverdagsaften og som delikat forret til weekendens fester.

Opskriften er til 4 personer, men kan skaleres op og ned efter behov.

Det skal du bruge til jordskokkesuppen:

• 1 liter hønsebouillon (evt. terning + vand)

• ½ kg jordskokker

• ½ porre (det hvide)

• 1 dl piskefløde

• citronsaft

• 200 g svampe (champignon, østershatte, kantareller)

• 100 g bacon

• purløg

• smør eller olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Læg dem i vand med lidt citronsaft, ellers bliver de mørke.
  2. Kog jordskokker og porreringe i bouillonen i en halv time. Blend suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  3. Kog op, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Skær svampe og bacon i små stykker, og rist dem i smør eller olie.
  5. Server suppen varm med svampe/bacon og purløg drysset over.

Læs også: 6 tips til at finde kantareller

Mest læste artikler