Nemmere jordbærtærte finder du ikke.
Nemmere jordbærtærte finder du ikke. Foto: iStock

Jeanettes jordbærtærte med chokolade

Duften af nyplukkede jordbær kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste, og jordbærtærten er en favorit hos mange. Her får du en unik opskrift på en jordbærtærte, der blæser bagernes af banen.

Enkel jordbærtærte

Nogle jorbærtærter kræver stor præcision at lave, og visse opskrifter springer i øjnene med snedige og overraskende ingredienser. Det gør denne jorbærtærte ikke. Den er lige ud af landevejen. Den er præcis lige, som din mormor lavede den. Bortset fra at den også kan laves med 1 pakke tærtedej.

Denne jordbærtærte har ligget her på idenyt.dk i evigheder, og år efter år har den glædet mange af vores brugere - og det vil den blive ved med at gøre i præcis denne form til evig tid: Hvorfor ændre på en god opskrift? 

Ingredienser i jordbærtærten

Enten
1 pakke dessert tærtedej

Eller lav dejen selv af:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg

Tilberedning

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker i. Saml dejen hurtigt med æg. Læg dejen koldt 1 time. Rul den ud og læg den i tærteformen.
Vælger du den færdige tærtedej, så skal den bare blandes efter forskrifterne på pakken og fordeles i en smurt tærteform.

Til fyldet til jordbærtærten skal du bruge

100 g smør 
100 g sukker
100 g marcipan (revet)
½ æg
½ pose kagecreme
2 ½ dl. sødmælk
¼ piskefløde
100 g mørk chokolade
Jordbær
lille glas ribsgelé

Sådan laver du tærtefyldet

Rør smør og sukker sammen. Marcipan og æg røres i.
  
Massen fordeles på tærtebunden og bages 20 min. ved 200 grader. Tærten tages ud og køles ned.
  
½ pose kagecreme og 2 ½ dl. mælk røres sammen.
  
¼ piskefløde piskes til skum og vendes i.
  
Tærtebunden pensles med smeltet chokolade.
  
Kagecremen lægges på. Der pyntes med halve jordbær og pensles med smeltet ribsgelé.
Kagen sættes koldt i ca. 1 time.
6. juni 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.