Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljesukker 2 dl kaffe eller appelsinsaft 3 spsk. cognac eller Grand Marnier Mascarponecreme 2 past. æggeblommer 3 spsk. sukker 250 g mascarpone-ost 2 1/2 dl piskefløde 2 past. æggehvider 400 g…


Illustration: Suzanne MoffatIngredienser (ca. 8 pers.):

Bunde
3 æg
125 g sukker
1 spsk. appelsinsaft
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
3/4 tsk. vaniljesukker
2 dl kaffe eller appelsinsaft
3 spsk. cognac eller Grand Marnier

Mascarponecreme
2 past. æggeblommer
3 spsk. sukker
250 g mascarpone-ost
2 1/2 dl piskefløde
2 past. æggehvider
400 g friske jordbær
2 tsk. kakao

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225º. Pisk æg og sukker skummende og tilsæt appelsinsaft. Bland mel, kartoffelmel, vaniljesukker og bagepulver i en skål og sigt det i æggemassen. Vend den forsigtigt sammen og fordel dejen i 3 smurte lagkageforme eller springforme. Bag bundene midt i ovnen i 6-8 min. Lad bundene køle lidt af i formene, før de vendes ud på en bagerist. Cognac blandes med kaffe eller appelsinsaft og stænkes på bundene. De må endelig ikke blive for våde. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mascarpone-ost og pisk, til det er godt blandet.

Vend flødeskum og stiftpiskede æggehvider i cremen uden at slå luften ud. Smør cremen med let hånd ud over bundene og gem lidt til pynt. Skær jordbærrene i mindre stykker og fordel dem imellem bundene. Læg bundene sammen og smør resten af cremen på toppen. Drys med kakao og pynt evt. med et par flotte bær. Sæt kagen i køleskabet mindst 2 timer. Den kan også sagtens laves dagen før.

Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær

Mest læste artikler