Ingefær er en knoldet rod, som oprindeligt gror i Sydøstasien.
Ingefær er en knoldet rod, som oprindeligt gror i Sydøstasien. Foto: iStock

Ingefær ER et mirakelmiddel!

De seneste år har ingefærroden fået et popularitetsboost, fordi den efter sigende styrker immunforsvaret og holder diverse infektioner væk. Men er det virkelig rigtigt? Hvad er ingefær egentlig for en størrelse og er roden virkelig et mirakelmiddel?

Er ingefær virkelig et mirakelmiddel?

De seneste år har ingefærroden fået et popularitetsboost hos den danske befolkning. Især er det blevet populært at lave ingefærshots og ingefærte, der efter sigende styrker immunforsvaret og holder diverse infektioner væk. Men er det virkelig rigtigt? Hvad er ingefær egentlig for en størrelse og har roden virkelig medicinske effekter?

Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots.

Ingefær: Et århundrede gammelt lægemiddel

Ingefær, også kaldet Zingiber officinalis, er en knoldet rod, som oprindeligt gror i Sydøstasien. Ingefær er igennem århundrede blevet anvendt som naturlægemiddel mod en række lidelser, da roden blandt andet indeholder antioxidanter, gingeroler og aromatiske olier, der har veldokumenterede effekter på alt fra inflammation, gigtsmerter og kvalme til fordøjelsesproblemer, feber, svampeinfektioner og meget mere. 

Ingefær styrker vores immunforsvar

I et interview med DR bliver Kaj Winther, som er professor i klinisk ernæring og naturlægemidler ved Københavns Universitet, spurgt ind til de smertestillende såvel som sundhedsgavnlige effekter ved ingefær.

- Smerterne dulmes simpelthen. Og man kan samtidig godt sige, at der er noget i ingefær, som generelt kan styrke vores immunforsvar, siger Winther.

Ingefær er en af de 7 madvarer, som hjælper på ledsmerter.

Undersøgelse viser at ingefær har en kvalmestillende effekt

Derudover henviser Kaj Winther til en undersøgelse fra Svendborgsund i 1980’erne, hvor halvdelen af 81 unge sømænd fik ingefær, inden de gik om bord på skibet, imens den anden halvdel fik placebo.

- Her var det tydeligt at se, at dem, der fik ingefær, havde det meget bedre efterfølgende, end dem, der ikke havde spist ingefær, siger Winther.

Undersøgelsen viste således, at ingefær lindrer kvalme ved transportsyge, men derudover har ingefær en veldokumenteret kvalmestillende effekt – også på andre former for kvalme.

Du kan se professor Kaj Winther’s miniudgave af undersøgelsen med Madmagasinet her.

Kilde: dr.dk

18. juni 2018
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...