Foto: Lene Nissen

Hyldeblomstmuffins med rabarber

Hyldeblomsterne... De dufter og lyser i haverne lige nu. Det er oplagt at kombinere dem med nogle af havens andre grøntsager til hjemmebag med sommersmag.

Hyldeblomster i maden

Du kender nok den uforglemmelige smag og duft af hyldedrik. Er du vild med den, skal du prøve at bruge hyldeblomsterne i andre sammenhænge. Hjemme hos os, laver vi en helt almindelig, men lidt tyk pandekagedej. På grillpanden varmer vi olie godt. Klaser af hyldeblomst dyppes i dejen og sænkes ned i den varme olie, så den friteres. Spises straks med et lille drys af flormelis. Og så er her en til:

Lene Nissen giver i sin nye DIY-bog "Sommer" en opskrift på muffins med rabarber og hyldeblomster, som er helt fantastisk. Tænderne løber i vand, når den søde duft af hyldeblomst møder rabarbernes syrlighed. Prøv selv.

Ingredienser til ca. 10 -12 muffins

3 æg

200 g fint rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

120 g smeltet smør

½ dl hyldeblomst sirup/ufortyndet saft

200 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

75 g kokosmel

200 g rabarber skåret i ½ cm skiver

Lidt ekstra hvedemel og lidt flormelis

Til frosting:

125 g flødeost naturel

100 g flormelis

1½ spsk. citronsaft

Små buketter af friske hyldeblomster

Lidt rød frugtfarve til at farve frostingen lyserød

Læs også: Nemme brød på bål eller grill

Sådan gør du

Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker til det bliver luftigt. Rør det bløde smør og hyldeblomstsirup i æggemassen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i, og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel, og vend dem i dejen (det gør, at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).

Sæt muffinpapirformene i en muffinform af metal, og fyld dejen 2/3 op. Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft, og tilsæt til sidst lidt rød frugtfarve for at opnå den lyserøde farve. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med frosting og de små buketter af hyldeblomster på toppen.

Læs også: Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Fra Bogen "Kreative ferieideer til en sjov – SOMMER" af Lene Nissen. Udgivet som e-bog på Muusmann Forlag og i samarbejde med saxo.dk, hvor du også kan købe den til 49,95.

25. juni 2015
Mere om Mad

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefyld fra tærten. Uhm! Få opskriften her!

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...