Foto: Lene Nissen

Hyldeblomstmuffins med rabarber

Hyldeblomsterne... De dufter og lyser i haverne lige nu. Det er oplagt at kombinere dem med nogle af havens andre grøntsager til hjemmebag med sommersmag.

Hyldeblomster i maden

Du kender nok den uforglemmelige smag og duft af hyldedrik. Er du vild med den, skal du prøve at bruge hyldeblomsterne i andre sammenhænge. Hjemme hos os, laver vi en helt almindelig, men lidt tyk pandekagedej. På grillpanden varmer vi olie godt. Klaser af hyldeblomst dyppes i dejen og sænkes ned i den varme olie, så den friteres. Spises straks med et lille drys af flormelis. Og så er her en til:

Lene Nissen giver i sin nye DIY-bog "Sommer" en opskrift på muffins med rabarber og hyldeblomster, som er helt fantastisk. Tænderne løber i vand, når den søde duft af hyldeblomst møder rabarbernes syrlighed. Prøv selv.

Ingredienser til ca. 10 -12 muffins

3 æg

200 g fint rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

120 g smeltet smør

½ dl hyldeblomst sirup/ufortyndet saft

200 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

75 g kokosmel

200 g rabarber skåret i ½ cm skiver

Lidt ekstra hvedemel og lidt flormelis

Til frosting:

125 g flødeost naturel

100 g flormelis

1½ spsk. citronsaft

Små buketter af friske hyldeblomster

Lidt rød frugtfarve til at farve frostingen lyserød

Læs også: Nemme brød på bål eller grill

Sådan gør du

Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker sammen med en elpisker til det bliver luftigt. Rør det bløde smør og hyldeblomstsirup i æggemassen.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt melblandingen i, og vend kokosmel i dejen. Vend rabarberstykkerne i lidt hvedemel, og vend dem i dejen (det gør, at de ikke synker til bunds i dejen, men fordeler sig fint).

Sæt muffinpapirformene i en muffinform af metal, og fyld dejen 2/3 op. Bag dine muffins ca. 20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronsaft, og tilsæt til sidst lidt rød frugtfarve for at opnå den lyserøde farve. Kom det i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagerne med frosting og de små buketter af hyldeblomster på toppen.

Læs også: Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Fra Bogen "Kreative ferieideer til en sjov – SOMMER" af Lene Nissen. Udgivet som e-bog på Muusmann Forlag og i samarbejde med saxo.dk, hvor du også kan købe den til 49,95.

25. juni 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...