Foto: Colourbox

Hvad dit brød også kan bruges til

Du gætter aldrig, hvad et stykke halvtørt flûtes kan udrette! Her er to overraskende tricks, du vil huske fremover.

Du smider alt for meget brød ud

Brød er svært at opbevare, så det holder sig frisk længe, og det er en af de madvarer, vi oftest smider ud. For eksempel flûtes. Det smager vidunderligt frisk, men i løbet af en dag kan det blive så tørt, at man ikke gider spise resterne.
Her er to ideer til, hvordan du kan genbruge brød, så du ikke gør dig skyldig i madspild.

1. Gør brødet sprødt og lækkert igen – med vand

Intet er så kedeligt som et halvt brød, der er blevet tørt. Det er nærmest uspiseligt, og ofte ender det enten i skraldespanden eller som mad til fuglene.
Men her er en genial løsning, som du nok lige skal afprøve, før du stoler helt på den:
I videoen, som du kan se herunder, tager en kostspecialist et stykke tørt flûtes og skyller det under vandhanen ... Ad, tænker du måske, men hvad hun faktisk gør, er at tilføje lidt fugt til brødet, der jo på ingen måde er blevet sundhedsfarligt.

Herefter pakker hun det ind i sølvfolie og smider det i ovnen på 200 grader. Når brødet kommer ud igen, er det frisk og klar til spise – igen.
Tricket kan ikke bruges, hvis du har brødskiver, men til gengæld kan tørre skiver reddes ved at lægge dem under en kylling, der steger på rist i ovnen. Det giver det dejligste, sprøde tilbehør.

2. Gør stenhårdt farin blødt igen med brød

Vi kender det alle – den brune farin bliver ikke brugt så ofte, og hvis man glemmer at forsegle posen helt, er sukkeret hårdt, når man står og skal bruge det, fx til jul.
Det kan et stykke brød klare i en håndevending.

Du lægger ganske enkelt en stykke brød, du har til overs, i posen med brun farin og lukker den godt til. Farinen vil herefter opsuge den fugtighed, der er tilbage i brødet og blive blødt igen.

Se i videoen her, hvordan du genbager et flûtes

15. oktober 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...