Hurtig æblestang

(6 - 8 pers.)Ingredienser:2 plader butterdej1 stort rødt æble6 dadler uden sten1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring…




(6 – 8 pers.)

Foto: Marianne BjerreIngredienser:
2 plader butterdej
1 stort rødt æble
6 dadler uden sten
1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern
1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder

Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.
Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring fyldet. Læg stangen med samlingen nedad, og pensl med æg. Drys med hakkede nødder og sukker, og bag æblestangen 20 min. ved 200°.

Af Gitte Heidi Rasmussen

Mest læste artikler