Humus

Ingredienser: 4 dl tørrede kikærter 1-2 friske røde chilier 4-5 fed hvidløg Saften fra 1/2 citron 2 spsk. sesamfrø Salt, peber Sådan gør du: Læg kikærterne i blød mindst 8 timer. Kasser vandet og kom dem i en stor gryde i et nyt hold vand. Bring kikærterne i kog. Når de koger, hældes vandet fra,…


Illustration: Suzanne MoffatIngredienser:
4 dl tørrede kikærter
1-2 friske røde chilier
4-5 fed hvidløg
Saften fra 1/2 citron
2 spsk. sesamfrø
Salt, peber

Sådan gør du:
Læg kikærterne i blød mindst 8 timer. Kasser vandet og kom dem i en stor gryde i et nyt hold vand. Bring kikærterne i kog. Når de koger, hældes vandet fra, og et nyt hold vand tilsættes. Lad kikærterne koge, til de er møre ca. 45 min. Hæld vandet fra og gem det til senere. Mos kikærterne med en stavblender, og kom lidt af kogevandet ved, til humusen har en blød og smørbar konsistens. Rist sesamfrøene på en pande, til de er gyldne og begynder at springe. Hak chili og hvidløg meget fint og rør det i kikærtemosen sammen med sesamfrøene og citronsaften. Smag til med salt og peber. Server humusen som dip til fx sprøde grøntsagsstave eller til brød.

Mest læste artikler