Hjemmelavet græskartærte

I min familie har vi den tradition, at vi, når vi har udhulet græskarret til Halloween-lanterner, bruger det orange kød til den lækreste madtærte, der oven i købet er ret let at lave.



Ingredienser:
140 g svinefedt
2 spsk. koldt smør
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
4-5 spsk. koldt vand
5 dl blendet græskarkød
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 ½ dl græsk yoghurt
2⁄3 dl brun farin
2 dl sukker
1⁄2 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1⁄3 revet muskatnød
1⁄4 tsk. stødt nellike
2 sammenpiskede æg

Sådan gør du:
Start med at blande fedtstof, salt og mel. Drys vand over dejen, vend rundt med en gaffel og lad det stå lidt, indtil fugten fordeler sig i melet. Saml dejen på et meldrysset bord og tilsæt evt. lidt mere vand. I Colorado erstattes vandet med whisky, hvilket gør tærtedejen ekstra sprød. Græskarkødet, som er skåret ud af skallen, renses for frø og lange strimler.

Læg stykkerne i en bradepande og bag dem ved 160º i ca. 1 time, til frugtkødet er mørt. Afkøl og blend det. Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform på omkring 30 cm eller to mindre forme på hver 18-20 cm. Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og kom det i den dejklædte tærteform. Bag først tærten 15 min. ved 225º, skru den ned til 180º og bag den færdig ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål. Den er færdig, hvis der ikke sidder dej på nålen. Server tærten kold med is, cremefraiche eller flødeskum.

Læs mere om, hvad halloween er, og hvad kan man ellers kan spise i den anledning 

Mest læste artikler