Hjemmelavet græskartærte

I min familie har vi den tradition, at vi, når vi har udhulet græskarret til Halloween-lanterner, bruger det orange kød til den lækreste madtærte, der oven i købet er ret let at lave.


Ingredienser:
140 g svinefedt
2 spsk. koldt smør
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
4-5 spsk. koldt vand
5 dl blendet græskarkød
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 ½ dl græsk yoghurt
2⁄3 dl brun farin
2 dl sukker
1⁄2 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1⁄3 revet muskatnød
1⁄4 tsk. stødt nellike
2 sammenpiskede æg

Sådan gør du:
Start med at blande fedtstof, salt og mel. Drys vand over dejen, vend rundt med en gaffel og lad det stå lidt, indtil fugten fordeler sig i melet. Saml dejen på et meldrysset bord og tilsæt evt. lidt mere vand. I Colorado erstattes vandet med whisky, hvilket gør tærtedejen ekstra sprød. Græskarkødet, som er skåret ud af skallen, renses for frø og lange strimler.

Læg stykkerne i en bradepande og bag dem ved 160º i ca. 1 time, til frugtkødet er mørt. Afkøl og blend det. Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform på omkring 30 cm eller to mindre forme på hver 18-20 cm. Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og kom det i den dejklædte tærteform. Bag først tærten 15 min. ved 225º, skru den ned til 180º og bag den færdig ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål. Den er færdig, hvis der ikke sidder dej på nålen. Server tærten kold med is, cremefraiche eller flødeskum.
Læs mere om, hvad halloween er, og hvad kan man ellers kan spise i den anledning 
24. september 2007
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.