Et sted i køleskabet skal du IKKE opbevare dine æg

Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i køleskabet, du sætter dine æg.

Æg i køleskab

Æg til morgenmad, frokost, aftensmad og i desserter

Æg er for mange en basisvare i køleskabet – vi spiser æg til morgenmad, til frokost, i aftensmadsretter og i desserter. Det betyder derfor også, at vi ofte har et lille lager af æg til dagligt.

I Danmark opbevarer de fleste af os vores æg i køleskabet. Men det er faktisk ikke lige meget HVOR i køleskabet, du opbevarer dem.

Her skal du IKKE opbevare dine æg

Hvis du sætter dine æg i køleskabslågen, bør du ændre det omgående – og dette er på trods af den æggeholder, som ofte passer til køleskabslågen!

Køleskabslågen er nemlig ekstra udsat for varme i forhold til resten af køleskabet. Tænk bare på hvor ofte du åbner og lukker køleskabsdøren. Dine æg vil ikke have godt af de hyppige temperatursvingninger.

Sæt derfor hellere dine æg på hylden inde i køleskabet, hvor der er en mere konstant kølig temperatur.

Det gælder for alle letfordærvelige fødevarer

Dette er ikke kun en tommelfingerregel, der gælder æg, men derimod alle letfordærvelige fødevarer, såsom frugt, grønt, kød og fisk – også mælk som ellers passer perfekt i køleskabslågen. 

Ajourført januar 2024

Mest læste artikler