Vidste du, at det er genetisk bestemt om du kan lide koriander eller ej?
Vidste du, at det er genetisk bestemt om du kan lide koriander eller ej? Foto: iStock

Her er grunden til, at du enten hader eller elsker koriander

Der kan ofte være mad som du ikke bryder dig om eller helst går uden om, men når det kommer til koriander, er det en helt anden historie. 

Det er genetisk bestemt, om du kan lide koriander eller ej

Ifølge en genetisk undersøgelse, foretaget på University of Toronto, har ens baggrund indflydelse på, hvorvidt du kan lide koriander eller ej.

Den gruppe af forsøgspersoner som afskyede koriander mest, var de personer, som kunne spore deres familie tilbage til Østasien. Derudover var 14% med en afrikansk baggrund, og 7% med en baggrund fra Sydøstasien. Denne gruppe beskriver smagen af koriander som smagen af sæbe, jord, insekter og mug.

Derimod var den gruppe af forsøgspersoner, som elskede smagen af koriander mest, de personer, der kunne spore deres families rødder til Mellemøsten. Latinamerika skilte sig særligt ud, da koriander er en hovedingrediens i latinamerikanernes madlavning. De beskriver koriander som, at det har en frisk duft og en smag af citrus. Derudover fremtræder koriander ofte i både det indiske, vietnamesiske og thailandske køkken. 

Hvordan går du fra at hade koriander til at elske det?

Hvis du smager på noget, som du ikke bryder dig om, ligger du det automatisk over i en kategori, der hedder ”ting jeg skal undgå”. Dette er en proces, som automatisk sker i din hjerne.

Når en ting først er blevet lagt over i denne kategori, har du ofte svært ved at synes om de ting fremover. Du skal derfor træne din hjerne til ignorere din holdning til koriander, og prøve at spise koriander i forskellige sammenhænge.

Kilde: Mashed

1. februar 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...