Her er grunden til, at du enten hader eller elsker koriander

Mad

Der kan ofte være mad som du ikke bryder dig om eller helst går uden om, men når det kommer til koriander, er det en helt anden historie. 

Vidste du, at det er genetisk bestemt om du kan lide koriander eller ej?
Vidste du, at det er genetisk bestemt om du kan lide koriander eller ej? Foto: iStock

Det er genetisk bestemt, om du kan lide koriander eller ej

Ifølge en genetisk undersøgelse, foretaget på University of Toronto, har ens baggrund indflydelse på, hvorvidt du kan lide koriander eller ej.

Den gruppe af forsøgspersoner som afskyede koriander mest, var de personer, som kunne spore deres familie tilbage til Østasien. Derudover var 14% med en afrikansk baggrund, og 7% med en baggrund fra Sydøstasien. Denne gruppe beskriver smagen af koriander som smagen af sæbe, jord, insekter og mug.

Derimod var den gruppe af forsøgspersoner, som elskede smagen af koriander mest, de personer, der kunne spore deres families rødder til Mellemøsten. Latinamerika skilte sig særligt ud, da koriander er en hovedingrediens i latinamerikanernes madlavning. De beskriver koriander som, at det har en frisk duft og en smag af citrus. Derudover fremtræder koriander ofte i både det indiske, vietnamesiske og thailandske køkken. 

Hvordan går du fra at hade koriander til at elske det?

Hvis du smager på noget, som du ikke bryder dig om, ligger du det automatisk over i en kategori, der hedder ”ting jeg skal undgå”. Dette er en proces, som automatisk sker i din hjerne.

Når en ting først er blevet lagt over i denne kategori, har du ofte svært ved at synes om de ting fremover. Du skal derfor træne din hjerne til ignorere din holdning til koriander, og prøve at spise koriander i forskellige sammenhænge.

Kilde: Mashed

1. februar 2017
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

Mad Har du svært ved at falde i søvn, sove hele natten eller er træt i løbet af dagen? Så læs med her og find ud af, hvad du selv kan gøre for...