1 stor el. 2 små mørbrader
250 g champignoner
1⁄2 l piskefløde
1 dl hvidvin
1 dl portvin
1 pakke italienske krydderurter (frosne)
Salt og peber
Kartoffel-tilbehør:
4 store el. 8 små bagekartofler
1 bæger cremefraiche
4 æggeblommer
1 pk. bacon i strimler eller tern
1 bdt. purløg
1 bdt. persille basilikum
Sådan gør du:
Mørbraden svitses på panden, til den er brun på alle sider, og lægges i et ovnfast fad. Champig- nonerne svitses i en gryde. Hæld piskefløde, hvidvin, portvin og italienske krydderurter ved og lad det hele koge, til saucen bliver en anelse tykkere. Hæld saucen over kødet, og sæt fadet i ovnen ved 200º i 25 min. Kartoflerne koges møre og udhules. Skrællerne skrabes helt rene, uden at de går i stykker. Kartoflerne moses med cremefraiche og æggeblommer og iblandes de ristede baconstrimler, purløg, persille og basilikum. Fyldet puttes i kartoffelskrællerne og bages ca. 20 min. ved 200º.