Hel orange-marineret laks

Ingredienser (6 pers.): 1 hel lakseside uden skind og ben 6 appelsiner 2 1/2 dl piskefløde 1 dl olivenolie Salt og peber Sådan gør du: Skrællen fra appelsinerne skæres i julienne (brug evt. et juliennejern). Pres saften fra appelsi- nerne og rør den sammen med olivenolie samt de friske appelsinstrimler. Hæld marinaden over laksen, og…


Illustration: Suzanne MoffatIngredienser (6 pers.):
1 hel lakseside uden skind og ben
6 appelsiner
2 1/2 dl piskefløde
1 dl olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Skrællen fra appelsinerne skæres i julienne (brug evt. et juliennejern). Pres saften fra appelsi- nerne og rør den sammen med olivenolie samt de friske appelsinstrimler. Hæld marinaden over laksen, og sæt den i køleskabet i 4 timer. Hæld lidt af saften fra, og bland resten med piskefløde. Krydr med salt og peber. Læg laksen i et ovnfast fad, hæld appelsinfløden over og bag laksen i ovnen ved 175º i ca. 30 min.

Mest læste artikler